Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στο Ι.Π. του Αγίου Σπυρίδωνος




Την Πέμπτη 25 Μαϊου 2017 τελέστηκε στο Ιρό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, επί τη εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου, με την παρουσία πλήθους πιστών.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτ. Σπυρίδων Μάνδυλας, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο Κύριος με την Ανάληψή Του στους ουρανούς δεν επιστρέφει από εκεί που ξεκίνησε πριν την Σταυρωσή Του ως Θεός μόνο. Πλέον ανεβάζει στους ουρανούς την ανθρώπινη φύση και ξαναδίδει στον άνθρωπο αυτό που του έλειπε, την δυνατότητα δηλαδή της συνεχούς κοινωνίας μετά του Θεού, τη δυνατότητα υπερβάσεως της αμαρτίας και του θανάτου, τη δυνατότητα της σωτηρίας. Δίδει στους Μαθητές Του τη βεβαιότητα, ότι όχι μόνο πάτησε το θάνατο, αλλά και ότι προετοιμάζει για τον καθένα την κοινή Βασιλεία. Το νόημα της υπάρξεώς μας δεν είναι απλώς να ζήσουμε αιώνια, αλλά να ζήσουμε αιώνια με τον Τριαδικό μας Θεό, μέσα στην Εκκλησία. Και αυτό επιτυγχάνεται από την παρούσα ζωή.

Κλείνοντας ο π. Σπυρίδων τόνισε ότι αυτή τη βεβαιότητα του Κυρίου μας, ότι θα βρίσκεται πάντοτε μαζί μας, κανείς δεν την γκρέμισε στο διάβα των αιώνων. Κάθε φορά που ο καθένας μας τη ζει ανέρχεται πλησίον του Θεού, δια του Αναληφθέντος Ιησού Χριστού.
 






 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου