Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Κερκύρας Νεκτάριος : “Η Αγία Κυριακή είναι σύμβολο αντίστασης κατά του πειρασμού”.




Το Σάββατο 7 Ιουλίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή της Αγίας Κυριακής, στους Κουραμάδες.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας τόνισε ότι η Αγία Μεγαλομάρτυς Κυριακή, αποτελεί σύμβολο αντίστασης κατά της αμαρτίας και του πειρασμού. Η ίδια γαλουχήθηκε από ευσεβείς γονείς και επέλεξε το όνομα Κυριακή, διότι αφ’ενός μεν γεννήθηκε αυτή την ημέρα και αφ’ετέρου έδωσε ολάκερη την ζωή της στην διακονία του Νυμφίου Χριστού. Υπέστη πάρα πολλά βασανιστήρια, με σκοπό να αρνηθεί τον Κύριο. Εκείνη όμως, αν και γυναίκα είχε ανδρείο φρόνημα και ομολόγησε με παρρησία ως τον αποκεφαλισμό της ότι μοναδικός Κύριος και Θεός της ήταν ο Ιησούς Χριστός. Ο ίδιος ο Κύριος την είχε επισκεφθεί μέσα στην φυλακή και την ενίσχυε, λέγοντάς της ότι το Πνεύμα Του την επισκιάζει. Η Αγία Κυριακή δόξασε τον Χριστό έμπροσθεν των ανθρώπων και Εκείνος την αντιδόξασε. Έχουν περάσει τόσοι αιώνες από τον θάνατο της Αγίας Κυριακής και το αίμα της βοά εώς σήμερα. Το μαρτύριό της είναι εκείνο το οποίο καλεί τους ανθρώπους σε πνευματική αφύπνιση.

Ακόμη ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις ανακατατάξεις που λαμβάνουν χώρα ανά την υφήλιο και κυρίως στην πατρίδα μας, όπου προσπαθήσαμε τις προηγούμενες δεκαετίες να μιμηθούμε τον Δυτικό κόσμο. Οι Δυτικοί στην αρχή μας δελέασαν με την επίπλαστη οικονομική ευμάρεια. Τώρα όμως έρχονται οι ίδιοι και ζητούν πίσω όλα όσα έδωσαν στους Έλληνες και όχι μονάχα αυτό. Στις απαιτήσεις των ξένων περιλαμβάνεται και το εδαφικό ξεπούλημα της Ελλάδος. Η αρχή έγινε με την Μακεδονία και σειρά έχουν η Ήπειρος, τα Διαπόντια νησιά και φυσικά το Αιγαίο. Κάθε ημέρα βλέπουμε να ξεδιπλώνεται το καταχθόνιο σχέδιο του διεθνούς Σιωνισμού, που μοναδικό στόχο έχει την καταστροφή των εθνών και την δημιουργία ενός παγκόσμιου διευθυντηρίου, που θα αποτελέσει τον βραχίωνα άσκησης της τυρρανικής εξουσίας του υιού της απωλείας. Όλα αυτά ήδη υλοποιούνται και δεν είναι συνωμοσίες.

Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος αφού συνεχάρη τον Ηγούμενο της Μονής Αρχ. Γαβριήλ Νικηφορίδη για το πνευματικό έργο τόσο εκείνου, όσο και τον υπολοίπων αδελφών, προέτρεψε τους πιστούς να αποκτήσουν και εκείνοι ανδρείο και αγωνιστικό φρόνημα, μιμούμενοι την Αγία Κυριακή.
 








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου