Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Η Θεία Λειτουργία της Μ. Πέμπτης στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος




Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια τελέστηκε το πρωί της Μ. Πέμπτης 13 Απριλίου 2017 στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, ο Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Στο λόγο του ο Μητροπολίτης Κερκύρας επεσήμανε τη σπουδαιότητα της συμμετοχής του κάθε βαπτισμένου Χριστιανού στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, αφού ο ίδιος ο Κύριός μας, άφησε εντολή στους Αποστόλους Του, να μεταλαμβάνουν του Σώματος και του Αίματός Του, για να έχουν κοινωνία μετά Αυτού.

Ακόμη ο Σεβασμιώτατος ζήτησε από τους πιστούς να προσέλθουν στο Ποτήριον της Ζωής, μετά φόβου Θεού, πίστεως και αγάπης, διότι σε άλλη περίπτωση, όπως μας λέγει και ο Απόστολος Παύλος, ο άνθρωπος που αναξίως προσέρχεται στη Θεία Κοινωνία, είναι ένοχος του Σώματος και Αίματος του Κυρίου.

Τέλος ο κ. Νεκτάριος υπογράμμισε ότι στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, είναι πολύ σημαντικό να μεταλαμβάνουμε συχνά, καθώς η Θεία Κοινωνία, χαριτώνει και αγιάζει τον όλο άνθρωπο.

Να τονισθεί στο σημείο αυτό η μεγάλη συμμετοχή των πιστών στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.
 













 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου