Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Η Λιτάνευση του Επιταφίου του Μητροπολιτικού Ναού της Κέρκυρας




Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Μ. Παρασκευής 14 Απριλίου 2017 η Λιτάνευση του Επιταφίου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου και  παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του νησιού. Προηγήθηκε η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου.

Στην πλατεία Λιστόν εψάλη δέηση και ακολούθως ο κ. Νεκτάριος απευθυνόμενος προς τους πιστούς υπογράμμισε την  ερώτηση της Παναγίας μας προς το νεκρό Υιό και Θεό Της : “ Ω γλυκύ μου εαρ, γλυκύτατόν μου τέκνο, που έδυ σου το κάλλος ;”. Ο Κύριός μας όμως της απαντά : “Μή εποδύρου μου Μήτερ, αναστήσομαι γαρ”. Είναι αυτή ακριβώς η βεβαιότητα της ζωής και της αναστάσεως, που την βρίσκει ο άνθρωπος μονάχα όταν πορεύεται με το Χριστό, που μας υψώνει στην Άνω Ιερουσαλήμ και βρίσκεται πάντοτε μαζί μας, εως της συντελείας του αιώνος. Εκείνος είναι η ελπίδα και  η απαντοχή μας. Ο Κύριός μας συγκροτεί το Σώμα της Εκκλησίας μας.

Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος αφού υποδέχθηκε τους πολυπληθείς προσκυνητές που ήρθαν στην Κέρκυρα, για το Άγιον Πάσχα, ευχήθηκε ολόθερμα, ο Κύριός μας να οδηγεί τα διαβήματα όλων των ανθρώπων.

















 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου