Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Κερκύρας Νεκτάριος : “ Εντός της Εκκλησίας δεν υπάρχει εξουσία, αλλά ισότητα μεταξύ των ανθρώπων “.




Το απόγευμα της Μ. Τετάρτης 12 Απριλίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος  χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νιπτήρος στον Ιερό  Ναό των Αγίων Πάντων Πόλεως.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι ο Κύριός μας διδάσκει στους Μαθητές Του, πριν το Πάθος Του, ήθος ευπρέπειας, αλληλοσεβασμού, μα πάνω απ’όλα ένα ήθος διακονίας. Μεταξύ των Μαθητών συντελέστηκε φιλονικία για το ποιός θα είναι ο μεγαλύτερος και θα κατέχει εξέχουσα θέση στη Βασιλεία του Θεού. Ο Χριστός όμως τους απαντά πως ο διακονών θα είναι ο μεγαλύτερος, αυτός που θα ταπεινώσει εαυτόν και θα θέσει τον εαυτό του στην υπηρεσία των αδελφών του. Γι’αυτό και στην Εκκλησία μας δεν υπάρχει εξουσιάζων και εξουσιαζόμενος, είμαστε όλοι αδέλφια, ίσοι ο ένας προς τον άλλο, αφού μετέχουμε του αυτού Ποτηρίου της Αγάπης. Μεταλαμβάνουμε του Σώματος και του Αίματος του Δεσπότου Χριστού και γινόμαστε ένα με Εκείνον, προγευόμενοι τη Βασιλεία των Ουρανών.

Επιπροσθέτως ο κ. Νεκτάριος αναφερόμενος στην εποχή μας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι δυστυχώς σήμερα οι άνθρωποι εξουσιάζουν ο ένας τον άλλο, με την εκμετάλλευση και την αποϊεροποίηση του ανθρωπίνου προσώπου και με πνεύμα εγωκεντρικό. Ακόμα και έθνη, χρησιμοποιώντας την ισχύ τους καταστρέφουν λαούς και κοινωνίες, επικαλύπτοντάς τους. Όπως λέγει το Ιερό Ευαγγέλιο οι άρχοντες των εθνών κατεξουσιάζουν και αποκαλούνται και ευεργέτες.  

Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τους πιστούς να προσέλθουν την αυριανή ημέρα στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας  με πνεύμα  ταπείνωσης και αγάπης, διότι δεν μεταλαμβάνουμε των Αχράντων Μυστηρίων για το καλό του χρόνου. 














 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου