Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Κερκύρας Νεκτάριος : “Επιστρέφουμε τον χαρακτηρισμό “ταλιμπάν”, σε αυτούς που τον ξεστόμισαν”.




Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε το πρωί της Παρασκευής 11 Αυγούστου 2017 η λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, για την απαλλαγή της νήσου από την επιδρομή των Οθωμανών  Τούρκων το έτος 1716. Παρέστησαν οι Μητροπολίτες Ατλάντας κ. Αλέξιος, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, Καρπενησίου κ. Γεώργιος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος, ο Επίσκοπος Σέργιος εκ Ρωσίας και ο επιχώριος  Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

           

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας μετά τη δέηση προς τον Άγιο, στο κήρυγμά του ανέφερε ότι μετά από χρόνια εφαρμογής των μεγάλων εξαγγελιών της παγκοσμιοποιήσεως, σήμερα γευόμαστε τα αποτελέσματα όλων αυτών των αποφάσεων. Ολόκληρη η ανθρωπότητα βρίσκεται σε αναστάτωση. Και δεν φθάνει μονάχα αυτό, αλλά ακούμε με λύπη από κυβερνητικά χείλη να χαρακτηρίζονται αυτοί που αγωνιούν για την πατρίδα μας ως “ταλιμπάν”. Εμείς επιστρέφουμε τον χαρακτηρισμό αυτόν, σε εκείνον που τον ξεστόμισε, χωρίς να το σκεφθεί προηγουμένως. Ταλιμπάν είναι άλλοι. Είναι αυτοί που έρχονται και διαταράσσουν την πατρίδα μας και την Χριστιανική Ευρώπη. Η Ορθόδοξη Εκκλησία δίδει την αγάπη, αγκαλιάζει και διακονεί  ακόμα και τους εχθρούς Της, τα παραδείγματα είναι πρόσφατα.

 

Αναφερόμενος ο Σεβασμιώτατος στον Άγιο Σπυρίδωνα, σημείωσε ότι εκείνος με τις πρεσβείες του στον Κύριο, διέσωσε την πίστη και την ελευθερία της νήσου, αποθώντας μακριά τους απίστους. Η απάντηση σε όλους εκείνους που χύνουν δηλητήριο κατά της Εκκλησίας μας είναι οι χιλιάδες των προσκυνητών που και φέτος ακολούθησαν τον Άγιο και εναπέθεσαν στο Ιερό του λείψανο την βαθιά τους πίστη. Όσο λοιπόν και να προσπαθούν αυτοί οι “κύριοι”, εις μάτην κοπιάζουν. Κανένας δια μέσου των αιώνων δεν μπόρεσε να βγάλει την πίστη από αυτόν τον λαό, πρόσθεσε τέλος ο κ. Νεκτάριος.

 

Να σημειωθεί ότι της λιτάνευσης προηγήθηκε η τέλεση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου.
 












 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου