Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Ο Ποιμενάρχης μας στις Αφέτες του Βόλου




Το απόγευμα της Δευτέρας 28 Αυγούστου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου, στην γενέτειρά του, στο χωριό Αφέτες, του Βόλου.

Την επομένη ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, όπου στο κήρυγμά του σχολίασε τη φράση από το απολυτίκιο του Αγίου Ιωάννου, “θεν τς ληθείας περαθλήσας, χαίρων”. Μαζί με τον ιερό υμνωδό, όλοι μας χαιρετίζουμε τον Τίμιο Πρόδρομο, διότι με τον αγώνα που έδωσε, κατέστη μάρτυρας της αληθείας.  Αυτήν την αλήθεια μας καλεί ο Απόστολος Παύλος να την γνωρίσουμε, ώστε να γίνουμε πραγματικά ελεύθεροι. Σήμερα δυστυχώς έχουμε την ψευδαίσθηση ότι είμαστε ελεύθεροι και βιώνουμε την αλήθεια. Στην πραγματικότητα όμως είμαστε δέσμιοι πρωτίστως του εαυτού μας και δευτερευόντως της αμαρτίας. Ζούμε στο ψέμα και στο σκοτάδι. Πιστέψαμε ότι εξοβελίζοντας τον Θεό, την αιτία της υπάρξεώς μας, από την ζωή μας, θα βιώναμε την ελευθερία. Απατηθήκαμε όμως. Η ελευθερία, όπως και η αλήθεια δεν είναι μια αφηρημένη έννοια, η μια ιδέα. Είναι πρόσωπο, είναι ο Ιησούς Χριστός.

 Επιπλέον ο Μητροπολίτης Κερκύρας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, για όλα όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας, όπου διάφορα ξενικά κέντρα, με την αρωγή φυσικά και προθυμία, κατ’όνομα “Ελλήνων”, επιχειρούν να εκριζώσουν την πίστη μας, να ξαναγράψουν την ιστορία μας και να αντικαταστήσουν την γλώσσα μας. Η πολεμική αυτή διεξάγεται γιατί μισούν την Ελλάδα, την χώρα που έδωσε τα φώτα του πολιτισμού στην οικουμένη. Δεν έχει κανείς, παρά να ταξιδέψει στις χώρες του εξωτερικού,  και να παρατηρήσει ότι μνημεία και κτίρια βρίθουν από ελληνικές επιγραφές.

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος, αφού εξέφρασε την μεγάλη του χαρά, αλλά και συγκίνηση που βρέθηκε στην γενέτειρά του, σημείωσε ότι παρότι οι δήμιοι του Τιμίου Προδρόμου πίστεψαν ότι με το θάνατό του θα σιγήσει, απεναντίας η φωνή του Αγίου Ιωάννου θα ταρακουνά την οικουμένη και θα την καλεί σε συνεχή μετάνοια και σε επιστροφή στον Τριαδικό Θεό.
 





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου