Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Η Δεσποτική Εορτή της Μεταμορφώσεως στην Ι.Μ. Κερκύρας




 

Την Κυριακή 6 Αυγούστου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στην πανηγυρίζουσα γυναικεία Ιερά Μονή Παντοκράτορος, στο χωριό Άγιος Αθανάσιος, της βόρειας Κέρκυρας.

Στον λόγο του προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος εξήρε την μεγάλη σημασία που έχει για την ζωή του κάθε Ορθοδόξου Χριστιανού, η Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού. Ο Κύριος παρουσιάζεται εν Δόξη, στους προκρίτους εκ των Μαθητών Του, για να τους δώσει δύναμη, θάρρος και ελπίδα, για το επερχόμενο εκούσιον Πάθος Του. Οι Μαθητές έγιναν αυτόπτες μάρτυρες του Ακτίστου Φωτός, αισθανόμενοι μέσα στην καρδιά τους την ιλαρότητα. Το Φως του Χριστού καταυγάζει τις καρδιές όλων εκείνων των ανθρώπων, που παίρνουν την απόφαση να Τον ακολουθήσουν στη ζωή τους. Αντιθέτως εκείνοι που επιλέγουν το σκοτάδι, διακατέχονται από αβεβαιότητα και  απελπισία. Γι’αυτό και σήμερα ο κόσμος μας ζει μέσα στο άγχος, ως αποτέλεσμα της απομακρύνσεώς του από το Φως του Τριαδικού Θεού.

Ακόμη ο Μητροπολίτης Κερκύρας υπογράμμισε ότι μέτοχοι του Φωτός του Χριστού γίνονται εκείνοι που διάγουν την κατά Θεόν ζωή, που έχουν παραιτηθεί από την εφαρμογή του ιδίου θελήματος και έχουν δώσει την καρδιά τους στον Κύριο. Αυτοί οι άνθρωποι κοινωνούν συνεχώς αγαπητικά με τον Τριαδικό Θεό μέσω της προσευχής. Η προσευχή οπλίζει πνευματικά τον άνθρωπο, κάνοντάς τον τέκνο του Φωτός. Το παράδειγμα αυτό το βλέπουμε στην ζωή των μοναχών.

Τελος ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε Κύριος ο Θεός να ενδυναμώνει την Γερόντισσα, αλλά και όλη την Αδελφότητα της Ι.Μ. Παντοκράτορος, στον αγώνα της, διότι η Μονή αποτελεί πνευματική όαση για τους ανθρώπους που ζουν στον κόσμο.

 




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου