Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Αρχιερατικός Εσπερινός στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος




Τελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής 12 Αυγούστου 2016 στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Καρπασίας κ. Χριστοφόρου και συγχοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Πάφου κ. Γεωργίου.

Ο κ. Χριστοφόρος στο λόγο του αναφέρθηκε στο Άκτιστο Φως, μάρτυρες του Οποίου έγιναν οι πρόκριτοι εκ των μαθητών, ο Πέτρος, ο Ιάκωβος και ο Ιωάννης, κατά τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού στο όρος Θαβώρ. Η Άκτιστη ενέργεια του Θεού, είναι Εκείνη που δίνει στον άνθρωπο ζωή και υπόσταση. Ο άνθρωπος που ζει κατά Χριστόν, γίνεται κοινωνός του Ακτίστου Φωτός και προγεύεται τη Βασιλεία των Ουρανών, από την τωρινή κιόλας ζωή. Ένας τέτοιος άνθρωπος ήταν και ο Άγιος Σπυρίδων που με την αγάπη του προς το Θεό και με την πνευματική του άσκηση έγινε μέτοχος των Θείων δωρεών. Ολόκληρη η βιοτή του υπήρξε μίμηση του Ιδίου του Ιησού Χριστού, με προσφορά στον πάσχοντα άνθρωπο.

Κλείνοντας  ο Θεοφιλέστατος υπογράμμισε ότι τιμούμε πραγματικά έναν Άγιο όχι μονάχα όταν προσκυνάμε το λέιψανό του, ή τον λιτανεύουμε, αλλά έχοντας ως οδοδείκτη  της δικής μας ζωής, την  πνευματική του πορεία.

Κατόπιν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ. Χρυσόστομος Β’, συνοδευόμενος από τον επιχώριο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο, καθώς και από τη συνοδεία του, παρακολούθησε τη συναυλία της  Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας (Παλαιά), υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της  κ. Σπυρίδωνος Προσωπάρη, στο Πάλκο της πάνω πλατείας, επί τη επετείω της συμπλήρωσης  300 χρόνων από το Θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνος κατά των Αγαρηνών.
 








 
 




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου