Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου στην Ι.Μ. Κερκύρας
Τελέστηκε το πρωί της Κυριακής 23 Οκτωβρίου 2016, από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο, στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου.

Ο κ. Νεκτάριος στο λόγο του ανέφερε  ότι ο Άγιος Ιάκωβος, ονομάστηκε Αδελφόθεος, διότι ήτο υιός του Ιωσήφ του Μνήστορος. Ακόμη ο Άγιος Ιάκωβος ακολούθησε τον Κύριό μας, στο Πάθος Του και γεύθηκε και εκείνος την εκ νεκρών Ανάστασή Του. Υπήρξε ο πρώτος Επίσκοπος των Ιεροσολύμων. Συνέγραψε την πρώτη Θεία Λειτουργία της Εκκλησίας μας. Το κήρηγμά του ενόχλησε τους ομοεθνείς του, οι οποίοι και τον κατακρήμνισαν, πετώντας τον από το ναό του Σολομώντος. Έτσι θυσίασε και ο Άγιος Ιάκωβος τη ζωή του, για την αγάπη του Χριστού.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος εξήγησε στους πιστούς την τάξη, η οποία ακολουθείται στη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου, με την ανάγνωση των Γραφών, την κατήχηση των πιστών και τέλος την Αγία Αναφόρα. Τη συνεχή αναφορά που πρέπει να έχει ο άνθρωπος στο Δημιουργό του, όπου μέσω του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, σώζεται μεταλαμβάνοντας του Σώματος και του Αίματος του Δεσπότου Χριστού.

Καταλήγοντας ο Μητροπολίτης Κερκύρας, προέτρεψε τους πιστούς να δώσουν την προσήκουσα προσοχή στα τελούμενα, ώστε και εκείνοι και να βιώσουν και να κατανοήσουν τα τελούμενα Μυστήρια.
 


 
  
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου