Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Αρχιερατικό Συλλείτουργο για τον Άγιο Νεκτάριο στην Ι.Μ. Κερκύρας




Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Κέρκυρας, Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Δαιποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου και συλλειτουργούντος του Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, για την Εορτή του Αγίου Νεκταρίου.

Στο λόγο του ο κ. Τιμόθεος αναφέρθηκε στα Χαρίσματα του Αγίου Νεκταρίου, την αγάπη, την ταπείνωση και τη συγχωρητικότητα. Με τον πνευματικό του αγώνα, κατοίκησε μέσα στην καρδιά του το Πανάγιο Πνεύμα, αξιώνοντάς τον να θαυματουργεί. Δέχθηκε πολλές επιθέσεις από το διάβολο, ο οποίος  προσπάθησε να δυσχεράνει την πορεία του προς τη θέωση και την ένωση με το Χριστό. Με την καρδιακή προσευχή όμως και με τη συγχωρητικότητα, απέκρουσε Χάριτι Θεού, τις επιθέσεις αυτές.

Επιπλέον ο Άγιος Νεκτάριος είναι και διδάσκαλος της Εκκλησίας μας, καθώς συνέγραψε πλήθος θεολογικών κειμένων. Ορθοτόμησε το λόγο της αληθείας, υπερασπιζόμενος την Ορθόδοξη Πίστη μας.

Κλείνοντας ο κ. Τιμόθεος ευχήθηκε στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκτάριο, τα έτη του να είναι πολλά και να συνεχίσει να διαποιμένει θεοφιλώς την Εκκλησία της Κερκύρας, των Παξών και των Διαποντίων Νήσων, δίδοντας καθημερινά τη σταυροαναστάσιμη μαρτυρία του Ιησού Χριστού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο κ. Νεκτάριος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο, για την αδεφική του αγάπη, καθώς και τον κλήρο και το λαό της τοπικής Εκκλησίας, για τις ευχές τους.
 











 
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου