Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Θεία Λειτουργία στους Αγίους Πάντες πόλεως
Την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον ιερό ναό των Αγίων Πάντων πόλεως.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας εξ’αφορμής της Ευαγγελικής περικοπής της ημέρας, επεσήμανε το μεγάλο ενδιαφέρουν και τη  στοργή του πατέρα προς τον πάσχοντα υιό του, που είχε ως αποτέλεσμα να παρακαλέσει τον Κύριό μας, να τον θεραπεύσει.

Συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε τρεις κατηγορίες γονέων, στην εποχή μας. Η πρώτη κατηγορία είναι οι λεγόμενοι “αδιάφοροι”, οι οποίοι παρέχουν στα παιδιά τους όλα τα υλικά αγαθά, τα πιο ακριβά, που εκείνα απαίτουν, φθάνει να μην τους ενοχλούν. Η δεύτερη κατηγορία είναι οι “μοντέρνοι-κουλτουριάρηδες”, οι οποίοι πιστεύουν ότι ο θεσμός της οικογένειας και η ανατροφή των παιδιών, είναι ξεπερασμένες ως έννοιες, σήμερα που οι ρυθμοί της ζωής είναι ταχύτατοι και ως εκ τούτου δεν περισσεύει χρόνος  και για αυτά. Αλλά και  οι ιθύνοντες, μεταξύ αυτών και μερίδα εκεπαιδευτικών, έχουν την αυτή αντίληψη, σχετικά με τη διαπαιδαγώγηση των νέων ανθρώπων, χωρίς αρχές, χωρίς πίστη στο Θεό.  Στην τρίτη κατηγορία περιλαμβάνονται όλοι εκείνοι οι γονείς, οι οποίοι έχουν πλήρη συναίσθηση της υψηλότατης ευθύνης που έχουν αναλάβει, έναντι του Χριστού, που δεν είναι άλλη από την διάπλαση ανθρώπινων χαρακτήρων, μεγαλώνουν τα τέκνα τους εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου, εμφυσώντας στις αγνές ψυχές τους τα νάματα της Πίστεώς μας και τον σεβασμό προς τον άλλο. Όλα αυτά τα ζευγάρια αποτελούν τη “μαγιά”, από την οποία  θα αναδειχθεί η νέα γενιά της πατρίδος μας, μια γενιά Χριστιανική, βασιζόμενη στις αρχές και το ήθος των πατέρων μας.

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος προέτρεψε τους γονείς να οδηγήσουν τα τέκνα τους στην Πηγή της ζωής, τον Κύριό μας, τον Ιησού Χριστό. Έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη σε Εκείνον, δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν για τα παιδιά τους. Όσοι κίνδυνοι και να ελλοχεύουν, η πίστη κρατά τον άνθρωπο, διότι είναι δύναμη εσωτερική, εκ Θεού δωσμένη.  
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου