Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Κερκύρας Νεκτάριος : “Η παρρησία σήμερα μεταφράζεται ως θράσος και ως αναίδεια”.
Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Θεοδώρας της Αυγούστης και Βλασίου Ιερομάρτυρος στην Κέρκυρα, όπου το πρωί της Δευτέρας 11 Φεβρουαρίου 2019 τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης και Αγίων Θεοδώρας και Βλασίου ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου. Κατά τη Θεία Λειτουργία ευλογήθηκαν οι άρτοι και τα χειμωνικά.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας στο λόγο πήρε αφορμή από το Μεγαλυνάριο της Αγίας Θεοδώρας, το οποίο ομιλεί για την παρρησία που έχει η Αγία ενώπιον του θρόνου του Κυρίου και τόνισε ότι σήμερα η παρρησία μεταφράζεται από τους ανθρώπους ως θράσος και ως αναίδεια. Θράσος και αναίδεια πρώτον και κύριον ενάντι του Θεού. Ο άνθρωπος απαιτεί από το Χριστό να εκπληρώσει οποιαδήποτε επιθυμία του. Όταν βλέπει ότι δεν υλοποιείται η επιθυμία του, γίνεται υβριστής του Κυρίου.

Επιπλέον ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τους πιστούς να συγκρίνουν την προσωπικότητα της Αγίας Θεοδώρας, συζύγου ειρήσθω εν παρόδω του αυτοκράτορος του Βυζαντίου Θεοφίλου, με τις σημερινές συζύγους αρχηγών κρατών, οι οποίες έχουν ως μοναδικό σκοπό τους την αυτοπροβολή τους και τον κομπασμό. Αντιθέτως η Αγία Θεοδώρα είχε σε ολάκερη τη ζωή της  ως καύχημά της τον Νυμφίο Χριστό. Για Εκείνον αγωνίστηκε και Εκείνον ομολόγησε, διατρανώνοντας την Ορθόδοξη πίστη, απέναντι στην αίρεση και στην πλάνη.

Ακόμη ο κ. Νεκτάριος έκανε αναφορά στο μεγάλο προβλήμα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και δεν είναι άλλο από το δημογραφικό. Το ίδιο το κράτος με την πολιτική του, αντί να ενθαρρύνει τα νέα ζευγάρια να τεκνοποιήσουν, θεωρεί ως λύση στο πρόβλημα αυτό την αθρόα εγκατάσταση αλλοεθνών στην πατρίδα μας, με την ταυτόχρονη παροχή επιδομάτων μόνο σε αυτούς.

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι η πολυπληθής συμμετοχή των πιστών στη Θεία Λειτουργία, αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε όλους όσους επιχειρούν να αλλοιώσουν το Ορθόδοξο φρόνημα της πατρίδος μας, μετατρέποντάς την σε ουδετερόθρησκο κράτος. Ο λαός  μας ήταν και θα παραμείνει πιστός στον Κύριο Ιησού Χριστό, στην Παναγία Μητέρα Του και σε όλους τους Αγίους της Εκκλησίας μας.  
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου