Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Κέρκυρα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Κέρκυρα, όπου το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.
Ακολούθησε η Λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας, αλλά και της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Δημοσιάνας. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη αγιογραφία φιλοτεχνήθηκε το 14ο αιώνα και σύμφωνα με ιστορικές μαρτυρίες, ήταν εκείνη που την περίοδο της Ενετοκρατίας κατείχε την πρώτη θέση στις ιερές πομπές.
Ο κ. Νεκτάριος στο λόγο του προς τους πιστούς τόνισε ότι η Ορθοδοξία μας είναι η ταυτότητά μας και η αυτοσυνειδησία μας. Στη σημερινή εποχή η Ορθοδοξία αποτελεί την αύρα της αιωνιότητας, που προσδίδει στον άνθρωπο την απαντοχή του, τη δύναμη για να μπορέσει να βαδίσει μέσα στις αντιξοότητες. Κουράστηκε ο σύγχρονος άνθρωπος να ζει με τα υλικά πράγματα και να ακούει διάφορες υποσχέσεις. Το γεγονός ότι αυξάνονται τα μέλη της Εκκλησίας μας, αποτελεί τη διακήρυξη και την ομολογία της Πίστεως στην Ορθοδοξία μας.
Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε η Παναγία η Δημοσιάνα να σκέπει και να ευλογεί το νησί και η Αγία Θεοδώρα να είναι εκείνη που θα μας υπενθυμίζει τους αγώνες τους οποίους οφείλουμε να δώσουμε  και εμείς σε μια εποχή εφάμιλλη με την περίδο που έζησε εκείνη. Ας ορθώσουμε τον Ορθόδοξο λόγο με παρρησία σε όλους εκείνους επιχειρούν να ξεριζώσουν την πίστη αυτού του λαού στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου