Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Η Εορτή των Αγίων Ιάσονος, Σωσιπάτρου και Κερκύρας
Το Σάββατο  29 Απριλίου 2017  τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα των Αγίων Ιάσονος και Σωσιπάτρου, όπου βρίσκονται και οι τάφοι των Αγίων, με την παρουσία πλήθους πιστών.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, Γενικός Αρχιερατ. Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι όλοι οι άνθρωποι καυχόνται για κάτι. Κυρίως για όσα θα έχουν να θυμούνται οι μετέπειτα γενεές από εκείνους. Ο τόπος μας όμως καυχάται για τους Αγίους του. Σήμερα η Κέρκυρα εορτάζει και πανηγυρίζει  τη μνήμη των Αγίων Ιάσονος, Σωσιπάτρου, μαθητών του Αποστόλου Παύλου, εκείνοι που κήρυξαν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας στους Φαίακες, αλλά και τη μνήμη της Αγίας μεγαλομάρτυρος Κερκύρας.

Ακόμη ο π. Θεμιστοκλής υπογράμμισε τρεις λόγους για τους οποίους σήμερα καυχόμαστε για τους Αγίους Ιάσονα, Σωσίπατρο. Ο πρώτος λόγος είναι η αποστολικότητα των Αγίων, μετεφεραν δηλαδή αυτό που βίωσαν, την κοινωνία αγάπης και την Ανάσταση του Χριστού μας. Εγκατέλειψαν τις ανέσεις και τον τόπο τους, για να κάνουν κοινωνούς της σωτηρίας τους άλλους ανθρώπους. Ο δεύτερος λόγος είναι η ευλογία τους. Ευλογία είναι η παρουσία της Χάριτος του Τριαδικού Θεού στη ζωή των ανθρώπων, όπου ουρανός και γη ενώνονται υπερβαίνοντας έτσι το έδω και το τώρα. Και ο τρίτος λόγος της καύχησής μας είναι ότι οι Άγιοι αποτελούν πρότυπα  ζωής  και Ανάστασης. Εμείς από τη δική μας μεριά  έχουμε αποστολή να υπερβούμε το εγώ μας.

Καταλήγοντας ο π. Θεμιστοκλής αφού μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, προέτρεψε τους πιστούς, οι τρεις Άγιοι να αποτελέσουν πηγή ευθύνης για τη ζωή τους, ώστε η αποστολική παράδοση να μην χαθεί από τις καρδιές τους. 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου