Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Χειροτονία Ιερέως στην Ι.Μ. Κερκύρας
Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ι.Ν. του Αγίου Στεφάνου, στο χωριό Σκριπερό, όπου και χειροτόνησε Ιερέα τον Ιεροδιάκονο Μοναχό Ευδόκιμο.

Στον λόγο του ο π. Ευδόκιμος αναφέρθηκε στην μεγάλη ευθύνη που τον διακατέχει, αφού ο Κύριος, μέσω του Επισκόπου, τον εμπιστεύεται να τελεί τα Άχραντα Μυστήρια και να οδηγεί τις ψυχές των ανθρώπων στη σωτηρία και στη Θέωση.

Ακόμη ο π. Ευδόκιμος ευχαρίστησε τον πνευματικό του π. Μύρωνα Αγιορείτη, την Αδελφότητα της Ι.Μ. Υ.Θ. Πλατυτέρας, τον Σχολάρχη, τους διδασκάλους και συμφοιτητές του στην Ιερατική Σχολή Βελλάς Ιωαννίνων, τους οικείους του, μα πάνω απ’όλους τον κ. Νεκτάριο για την πατρική του αγάπη και εμπιστοσύνη.

Εν συνεχεία ο κ. Νεκτάριος τόνισε στον π. Ευδόκιμο ότι σήμερα ο Κύριος τον καλεί να βιώσει  την πληρότητα της Ιερωσύνης. Καλείται να διακονήσει τον Χριστό, να κηρύξει το Ευαγγέλιο της αληθείας, να δώσει την άφεση των αμαρτιών στους ανθρώπους και να τους δείξει τον δρόμο της σωτηρίας. Προϋπόθεση φυσικά όλων των ανωτέρω είναι η απερίσπαστη προσήλωση του Ιερέως και δη του Ιερομονάχου, στον Κύριο της Δόξης. Δεν μπορεί ο Ιερέας την ώρα που βρίσκεται έμπροσθεν της Αγίας Τραπέζης, να περισπάται ο νους και η προσοχή του, στις κοσμικές “σειρήνες”. Καλείται να έχει αυταπάρνηση του εαυτού του, του ατομικισμού του, καλείται να γίνει η θυσία τόσο προς τον Θεό, όσο και προς τους ανθρώπους και να διαφυλάξει την παρακαταθήκη που του δίδεται έως τον θάνατο.

Επιπροσθέτως ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τον π. Ευδόκιμο να δώσει ολάκερο το είναι του στην διακονία των ανθρώπων, στην Άνω Κορακιάνα, όπου και θα τοποθετηθεί. Ένα χωριό που έχει αναδείξει φωτισμένες ψυχές, που αγάπησαν πολύ τον Χριστό.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Κερκύρας ευχήθηκε στον π. Ευδόκιμο να πορευθεί τον δρόμο της Χάριτος, δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου, Εφόρου και Σκέπης όλων των Μοναχών και πάντων των Αγίων.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου