Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Κερκύρας




Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Υ.Θ. Κυράς Φανερωμένης (Παναγία των Ξένων), όπου και χειροτόνησε Διάκονο, τον Μοναχό Χριστόδουλο.

Στον λόγο του ο π. Χριστόδουλος αρχικά αναφέρθηκε στην ζωή του ως λαϊκός, όπου δίπλα στον πνευματικό του πατέρα Πρωτ. Νικόλαο Βιτουλαδίτη διηκόνησε την ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κουλίνων. Ανέκαθεν είχε πνευματικές αναζητήσεις και αντιλαμβανόταν ότι μονάχα μέσα στην Εκκλησία του Χριστού, θα έβρισκε την πληρότητα. Αποφάσισε να ενδυθεί το Αγγελικό σχήμα, αλλά παράλληλα να διακονήσει και τους ανθρώπους.

Ακόμη ο π. Χριστόδουλος επεσήμανε ότι έχει πλήρη συναίσθηση της μεγάλης ευθύνης που αναλαμβάνει έναντι του Τριαδικού Θεού, να οδηγήσει τους ανθρώπους στη σωτηρία και στην Θέωση.

Τέλος ο νέος Διάκονος ευχαρίστησε τους οικείους του, τον πνευματικό του πατέρα, μα πάνω απ’όλους  τον κ. Νεκτάριο, για την πατρική του αγάπη και φροντίδα.

Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης Κερκύρας τόνισε την σημασία που έχει η σημερινή εορτή της Εκκλησίας μας, το Γενέσιον της Υπεραγίας Θεοτόκου. Γεννάται η Παναγία μας και ταυτόχρονα, παύει η πνευματική στειρότητα εις τον κόσμο. Μέσα στα παρθενικά Της σπλάχνα, θα κυοφορήσει τον Δημιουργό του σύμπαντος κόσμου, τον Σωτήρα Χριστό.

Επιπλέον ο Σεβασμιώτατος αφού εξέφρασε την μεγάλη του χαρά, προέτρεψε τον π. Χριστόδουλο, να έχει τον αυτόν ζήλον σε όλη την πνευματική του πορεία. Οι Ιεροδιάκονοι και οι Ιερείς καλούνται, όπως ο Μωυσής, να οδηγήσουν τους ανθρώπους που τους εμπιστεύθηκε ο Θεός, στην σωτηρία και στην κατά Χριστόν ελυθερία. Ιδιαίτερα σήμερα που ο κόσμος μας πένεται πνευματικά, είναι αδήριτη η ανάγκη ο ιερός Κλήρος να βρίσκεται κοντά στους ανθρώπους, να αφουγκράζεται τις αγωνίες τους, τον πόνο τους, τα προβλήματά τους. Αυτή είναι η αποστολή των Κληρικών, να διακονούν τον Θεό και τους ανθρώπους.

Επίσης ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι ο νέος Διάκονος Χριστόδουλος, με το όνομα που έλαβε, οφείλει να το τιμήσει και να μιμηθεί το αγωνιστικό πνεύμα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, ο οποίος προειδοποιούσε ότι τα οχυρά της αμαρτίας δεν γκρεμίζονται με το να καθόμαστε παθητικά στους καναπέδες. Χρειάζεται να δράσουμε.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον νέο Διάκονο, ο Κύριος να τον ενδυναμώνει στην πνευματική του πορεία, δια πρεσβειών της Κυρίας Θεοτόκου και όλων των Αγίων.
 
 
 


















 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου