Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Κερκύρας Νεκτάριος : “Η κακοπάθεια είναι στοιχείο της ζωής κάθε ανθρώπου, ο οποίος ακολουθεί τον Ιησού Χριστό στη ζωή του”.




Την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018 τελέστηκε στον Ι.Ν. της Αγίας Τριάδος, του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων “Η Πλατυτέρα”,  ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, για τον Άγιο Τιμόθεο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε μνημόσυνο, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του προκατόχου του, κυρού Τιμοθέου.

Στον λόγο του ο Μητροπολίτης Κερκύρας αναφέρθηκε αρχικά στον Άγιο Τιμόθεο, Επίσκοπο Εφέσου, τον οποίο και μύησε στα Μυστήρια του Θεού, ο Απόστολος Παύλος. Στις παραινετικές του Επιστολές ο Απόστολος των Εθνών ζητά από τον Τιμόθεο να κακοπαθήσει, για την αγάπη του Χριστού. Η κακοπάθεια είναι στοιχείο της ζωής κάθε ανθρώπου, ο οποίος ακολουθεί τον Ιησού Χριστό στη ζωή του.

Επιπλέον ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι η τοπική Εκκλησία την ημέρα αυτή προσεύχεται υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού προκατόχου του κυρού Τιμοθέου, ο οποίος ακολουθώντας το παράδειγμα του Αγίου που φέρει το όνομα, κακοπάθησε και εκείνος, αφήνοντας όμως ένα τεράστιο έργο στην Εκκλησία της Κέρκυρας. Κορωνίδα αυτού του έργου αποτελεί το Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων “Η Πλατυτέρα”, όπου βρίσκουν αγάπη και στοργή οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, καθώς και τα παιδιά με ιδιαίτερα χαρίσματα, στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ της τοπικής Εκκλησίας. Η Ιερά Μητρόπολις όχι μόνον συνεχίζει αυτό το έργο, αλλά και το επαυξάνει, διότι στα μάτια του κάθε ανθρώπου, βλέπει τον Ίδιο το Χριστό.

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν υπέρ της ψυχής του μακαριστού Τιμοθέου, καθότι  ο άνθρωπος που έχει φύγει από αυτόν τον κόσμο ωφελείται τα μέγιστα από τα ιερά μνημόσυνα.
 







 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου