Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Κερκύρας Νεκτάριος : “Χρειάζεται να είμαστε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι σαν γροθιά”.




Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ευλόγησε και έκοψε την Βασιλόπιτα του συσσιτίου στο Μανδούκι, δίπλα από τον Ι.Ν. του Αγίου Ιωάννου Λάζου.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές για το θεάρεστο έργο που επιτελούν καθημερινά, τόνισε ότι στην εποχή που ζούμε που την χαρακτηρίζει ο πνευματικός και ηθικός ξεπεσμός της κοινωνίας μας, είναι αδήριτη η ανάγκη της αλληλοβοήθειας μεταξύ των ανθρώπων.

Επιπλέον ο κ. Νεκτάριος, παίρνοντας αφορμή από το επίκαιρο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, επεσήμανε ότι χρειάζεται να είμαστε όλοι οι Ελλήνες ενωμένοι σαν γροθιά, απέναντι σε όλες τις επιθέσεις που δέχεται η χώρα μας, που τελικό στόχο έχουν την αλλαγή των συνόρων μας και τον εδαφικό “ακρωτηριασμό” της Ελλάδος. Αυτός είναι και ο τελικός στόχος των μεγάλων γεωπολιτικών παικτών της παγκόσμιας “σκακιέρας”.

Τέλος ο Μητροπολίτης Κερκύρας ευχήθηκε στους Ιερείς και εθελοντές του συσσιτίου, ο Χριστός μας να τους ενδυναμώνει στο έργο της διακονίας του πλησίον.
 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου