Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Η λιτάνευση του Επιταφίου του Μητροπολιτικού Ναού της Κέρκυρας




Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Μ. Παρασκευής 6 Απριλίου 2018 η Λιτάνευση του Επιταφίου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου. Προηγήθηκε η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου.

Στην πλατεία Λιστόν εψάλη δέηση και ακολούθως ο κ. Νεκτάριος απευθυνόμενος προς τους πιστούς υπογράμμισε τον λόγο του Κυρίου στον Μυστικό Δείπνο, στο ερώτημα του Θωμά ποιά είναι η οδός που πρόκειται να ακολουθήσει ο Χριστός. Ο Κύριος απάντησε ότι Εκείνος είναι η Οδός, η Αλήθεια και η Ζωή. Οδός σημαίνει Σταυρός, θυσία, συγχώρεση, σημαίνει ανεκτικότητα και αγάπη. Ακόμη ο Ιησούς Χριστός είναι η Αλήθεια, που σημαίνει θάνατος του εγώ και ζωή για τους αδελφούς μας. Θάνατος του ιδίου θελήματος και ταυτόχρονα νέκρωση όλων των κακιών. Αλήθεια σημαίνει υπακοή στο Θείο θέλημα έως θανάτου. Ο γλυκύτατος Λυτρωτής μας είναι η Ζωή, η Ανάσταση που θα επακολουθήσει. Διά του δικού Του θανάτου και της εκ νεκρών Αναστάσεως, ο Κύριος μάς χάρισε την αιώνια ζωή. Μέσα στην Εκκλησία μας δεν υπάρχει θάνατος, αλλά ζωή της αιωνιότητος, ζωή της πληρότητος και της Θεοκοινωνίας. Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν θα πρέπει να ζούμε μέσα στην απόγνωση και τη απελπισία, αλλά να βιώνουμε την ελπίδα της Αναστάσεως και της καταργήσεως του θανάτου. Γι’αυτό σήμερα προσκυνούμε τον Σωτήρα Χριστό εν τάφω και αύριο Αναστάντα εκ νεκρών.


Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος αφού υποδέχθηκε τους πολυπληθείς προσκυνητές που ήρθαν στην Κέρκυρα, για το Άγιον Πάσχα, ευχήθηκε ολόθερμα, η ελπίδα της Αναστάσεως να φωτίζει τα διαβήματα όλων των ανθρώπων.
 











 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου