Κυριακή 8 Απριλίου 2018

Ο Εσπερινός της Αγάπης στην Ι.Μ. Κερκύρας




Τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα 8 Απριλίου 2018 στον Μητροπολιτικό Ναό της Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης, ο Εσπερινός της Αγάπης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Το Ευαγγέλιο διαβάστηκε στις εξής γλώσσες : Αγγλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Λατινικά, Σουηδικά, Αλβανικά, Ρουμανικά, καθώς και στην Ομηρική διάλεκτο.

Ο κ. Νεκτάριος στο λόγο του σημείωσε ότι την ημέρα της Αναστάσεως, η καρδιά μας είναι γεμάτη από ανεκλάλητη χαρά, διότι εσωτερικά ο καθένας μας έχει τη βεβαιότητα της ελπίδος και της προσωπικής του αναστάσεως. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο μήνυμα από αυτό  της Αναστάσεως, της χαράς, της ελπίδος και  της αθανασίας. Mόνον ο Αναστάς Κύριός μας μπορεί να δώσει χαρά ατέλειωτη μέσα στην καρδιά μας. Η πίστη στην Ανάσταση του Χριστού είναι ο συνδετικός κρίκος του λαού μας. Είναι η βεβαιότητα εκείνη που θα μας βγάλει και σήμερα, από τα αδιέξοδα που βρισκόμαστε.

Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος ζήτησε από  τους πατέρες της τοπικής Εκκλησίας, αλλά και από τους πιστούς να προσευχηθούν για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών μας που βρίσκονται όμηροι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανουπόλεως, από τις τουρκικές αρχές, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν στοιχεία εναντίον τους. Ο προαιώνιος εχθρός του Έθνους μας στερεί από τους δύο στρατιωτικούς μας το πολυτιμότερο δώρο του Θεού στον άνθρωπο, την ελευθερία.
 















 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου