Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Κερκύρας Νεκτάριος : “Ο Ζακχαίος οικειώθηκε τον Χριστό στην καρδιά του”.Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ι.Ν. της Υ.Θ. Κασσωπίας, στο χωριό Χλομοτιανά.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, τονίζοντας ότι ο Ζακχαίος, υπερέβη δύο εμπόδια προκειμένου να συναντήσει τον Κύριο. Πρώτο εμπόδιο ήταν  το χαμηλό του ανάστημα και γι’αυτό σκαρφάλωσε στην συκομορέα και η δεύτερη δυσκολία ήταν το επάγγελμά του, καθότι ήταν αρχιτελώνης και μισητός στους ανθρώπους. Παρ’όλα αυτά όμως ο Ζακχαίος αναγνώρισε την αμαρτωλότητά του και ομολόγησε τον Χριστό, υποσχώμενος στον Κύριο ότι θα επιστρέψει σε όσους αδίκησε τα χρήματα στο τετραπλάσιο ποσό.  Ο Ζακχαίος είχε την μεγάλη ευλογία να φιλοξενήσει στην οικεία του τον Κύριο. Το γεγονός που αξίζει να υπογραμμιστεί είναι ότι ο Ζακχαίος οικειώθηκε τον Χριστό στην καρδιά του και ήταν τόσο μεγάλος ο ζήλος του, ώστε ξεπέρασε όλα τα εμπόδια.

Αναφερόμενος στην εποχή μας ο Μητροπολίτης Κερκύρας επεσήμανε ότι ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί οφείλουμε να αγωνιζόμαστε πνευματικά καθημερινά και με την Χάρη του Θεού να υπερβαίνουμε τα εμπόδια του πονηρού. Για τη σωτηρία της πατρίδος μας χρειάζεται η   μετάνοια και η πίστη από τον λαό μας. Παρότι θλιβόμαστε και πονάει η καρδιά μας με όλα όσα τεκταίνονται και με το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας, εντούτοις χρειάζεται να μην χάσουμε την ελπίδα μας στον Χριστό. Ει ο Θεός μεθ' ημών, ουδείς καθ' ημών. Όπως έλεγε και ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, που είχε προειδοποιήσει πολλά χρόνια πριν, για όλα όσα τραγικά βιώνουμε σήμερα, οι εχθροί του Έθνους μας ποντάρουν ακριβώς στον φόβο του λαού μας. Γι’αυτό χρειάζεται αντίσταση και αγώνας.

 

Ακόμη ο κ. Νεκτάριος εξέφρασε την μεγάλη του χαρά που ιερούργησε στα Χλομοτιανά, στο χωριό από το οποίο κατάγεται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριακός.

Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος ζήτησε από τους πιστούς να ομοιάσουν στο Ζακχαίο και να οικειωθούν και εκείνοι τον Χριστό στην καρδιά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου