Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Εκδρομή προσκυνητών εκ της Ι.Μ. Κερκύρας στα Ιεροσόλυμα.



Το πρωί της Πέμπτης 17 Ιανουαρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, μαζί με προσκυνητές εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, επισκέφθηκαν το Μοναστήρι των Ποιμένων στο Μπετζαχούρ και ακολούθως έγιναν δεκτοί από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο στην Αγία πόλη. Ο Μακαριώτατος αφού  καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο και τους προσκυνητές, αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία των Παναγίων Προσκυνημάτων για έναν Ορθόδοξο Χριστιανό.

Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης Κερκύρας ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο και του απηύθυνε πρόσκληση να επισκεφθεί την Κέρκυρα, την οποία και απεδέχθη ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων.

Κατόπιν ο κ. Νεκτάριος επισκέφθηκε τον  Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Θαβωρίου κ. Μεθόδιο και τον μεγάλο  κλειδούχο του Παναγίου Τάφου π. Νικόλαο εκ  Κερκύρας.

Ακολούθως ο κ. Νεκτάριος και οι προσκυνητές μετέβησαν στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου  προσκύνησαν τον Πανάγιο  και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου.

Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου οι προσκυνητές  μετέβησαν στον ναό του Ευαγγελισμού, στον οποίον υπάρχει η πηγή όπου έγινε ο Ευαγγελισμός της Παναγίας μας και στη συνέχεια τους καλωσόρισε ο Κερκυραίος Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριακός στην Ιερά Μητρόπολη, όπου και τους παρέθεσε μικρή δεξίωση.
 



















 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου