Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Νέων της Ι. Μ. Κερκύρας




Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 20 Δεκεμβρίου 2015 στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων “Η Πλατυτέρα” η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή των Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως με θέμα “Χριστούγεννα στην Ελλάδα”. Συμμετείχαν τα παιδιά των Κατηχητικών συνάξεων του νησιού, που παρουσίασαν θεατρικά δρώμενα εμπνευσμένα από τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων, απαγγελίες ποιημάτων και φυσικά τα Κάλαντα από διάφορες περιοχές της χώρας μας.

Στο τέλος της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο οποίος συνεχάρη τόσο τα παιδιά που συμμετείχαν όσο και τους υπόλοιπους συντελεστές της εκδήλωσης, το Γραφείο Νεότητας της Ι.Μ. αλλά και τις Ενορίες του νησιού για το πνευματικό έργο που προσφέρουν δίνοντας το στίγμα ότι η Τοπική μας Εκκλησία είναι ζωντανή, με συνεχή μαρτυρία Χριστού, διαπλάθοντας σωστούς Χριστιανούς.

Ακόμη, ο κ. Νεκτάριος πρόσθεσε ότι, σε μια εποχή κατά την οποία ο θεσμός της οικογένειας και οι ανθρώπινες αξίες βάλλονται πανταχόθεν, είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε να παραμείνουμε πιστοί στον Κύριό μας, προστατευόμενοι από τη Χάρη του Παναγίου Πνεύματος, εντός της Εκκλησίας μας.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τους νέους ανθρώπους να αντλούν δύναμη από το Χριστό αντιμετωπίζοντας τις σύγχρονες προκλήσεις με πνεύμα αντίστασης.





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου