Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας


Το πρωί της Πέμπτης 31 Δεκεμβρίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ευλόγησε και έκοψε τον πλακούντα του νέου ενιαυτού 2016, στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως, με την παρουσία κλήρου και λαού.
Παρέστησαν μεταξύ άλλων ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας, ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ιωάννης Αϊβατίδης, η Αντιπεριφεριάρχης Ιονίων Νήσων Νικολέτα Πανδή, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Κώστας Γκούσης, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της εκπαίδευσης, όπως επίσης και η στρατιωτική ηγεσία του νησιού.
Ο κ. Νεκτάριος στην προσφώνησή του έκανε αναφορά στην παρελθούσα χρονιά, μια χρονιά που ήταν δύσκολη για τη ζωή μας, για το λόγο ότι έχουμε αποξενωθεί από το Θεό. Η οικονομική κρίση αποτελεί απόρροια του πνευματικού ελλείματος της κοινωνίας μας, είπε συγκεκριμένα.
Ακόμη ο Μητροπολίτης υπογράμμισε τη σημασία της αξίας του ανθρωπίνου προσώπου μέσα στην Εκκλησία, όπου ο Κύριός μας λαμβάνοντας την ανθρώπινη σάρκα και την αγίασε και την εδόξασε.
Απευθυνόμενος  προς τους άρχοντες του τόπου τους κάλεσε να αποκτήσουν νου Χριστού, ώστε να μην συντελεστεί η αποχριστιανοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας, με τα άνομα νομοθετήματα που προωθούνται.
Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά, γεμάτη υγεία και Χάρη παρά Θεού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου