Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Η εορτή του Αγίου Αντωνίου στην Ι.Μ. Κερκύρας
Τελέστηκε το πρωί της Τρίτης 17 Ιανουαρίου 2017 στον πανηγυρίζοντα ιστορικό ναό του Αγίου Αντωνίου πόλεως, ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Στο λόγο του ο κ. Νεκτάριος ανέφερε ότι ο Άγιος Αντώνιος χαρακτηρίζεται από την Εκκλησία μας Μέγας, διότι ευαρέστησε με την ασκητική του ζωή το Θεό και ο Χριστός τον αντιδόξασε. Ο Άγιος Αντώνιος, όπως και όλοι οι Άγιοι της Πίστεώς μας, είναι ο πρεσβευτής και μεσίτης  των ανθρώπων στον ουρανό.

Ακόμη ο Μητροπολίτης Κερκύρας επεσήμανε τους τρεις πειρασμούς, με τους οποίους ο διάβολος προσπάθησε να βάλει εμπόδια στην πνευματική πορεία του Αγίου Αντωνίου. Οι πειρασμοί αυτοί ήταν της θλίψεως, της ηδονής και της υπερηφάνειας. Όμως μέσα στην καρδιά του Αντωνίου η πίστη και η αγάπη στον Ιησού Χριστό, ήταν τόσο δυνατή, ώστε οι σατανικές αυτές παγίδες, έπεσαν στο κενό.

Επιπροσθέτως  ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι και στη σημερινή εποχή οι άνθρωποι πειράζονται πολύ συχνά από το διάβολο και με τις θλίψεις και την άσχημη ψυχολογική κατάσταση που βρίσκονται και με την φιληδονία, αλλά  κυρίως με την υπερηφάνεια, ρίζα της οποίας είναι ο εγωϊσμός. Πιστεύουν οι άνθρωποι ότι είναι αυθεντίες και κάτοχοι της απόλυτης αλήθειας, αφαιρώντας από τη ζωή τους, τον αληθινό Θεό.

Εν κατακλείδι ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε ο Άγιος Αντώνιος να σκέπει και να προστατεύει τη ζωή των πιστών, ώστε να ζουν μέσα στην ενότητα της Πίστεως και την κοινωνία της αγάπης.   
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου