Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Κερκύρας Νεκτάριος : “ Διέστρεψαν την παιδεία μας, την ιστορία μας και τους ίδιους τους ανθρώπους “.




Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία για τους Τρείς Ιεράρχες, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας ομίλησε ο κ. Νικόλαος Μουμούρης, φιλόλογος στο 1ο Λύκειο Κερκύρας, ο οποίος και αναφέρθηκε στη ζωή των εορταζόντων Τριών Ιεραρχών. Οι Τρεις Ιεράρχες διηκόνησαν τόσο το Χριστό, όσο και τους ανθρώπους. Με τις επιστήμες και τα γράμματα προσέγγισαν έτι περαιτέρω το Θεό.

Αναφερόμενος στη σημερινή εποχή ο κ. Μουμούρης υπογράμμισε την υποβάθμιση της παιδείας στην πατρίδα μας. Τα σημερινά βιβλία δεν θυμίζουν σε τίποτα αυτά των παλαιότερων ετών που έβρισκε κανείς την προσευχή, τον εκκλησιασμό της οικογένειας, τη φιλοπατρία, μα προπάντων προέβαλαν  το ήθος και το σεβασμό.

Κλείνοντας ο κ. Μουμούρης ευχήθηκε οι Τρείς Ιεράρχες να συνεχίσουν να είναι πρότυπα  εμπνέοντας  μαθητές και δασκάλους.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε και εκείνος με τη σειρά του σε μαθητές και δασκάλους χρόνια πολλά και ευλογημένα, προτρέποντας τα παιδιά να αναρωτηθούν αν οι γραμμές, τις οποίες χαράσουν οι κρατούντες, τους αντιπροσωπεύουν πραγματικά.  

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος χαρακτήρισε κατάπτιστη την τελευταία εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, λέγοντας ότι οι κρατούντες διέστρεψαν την παιδεία μας, την ιστορία μας και τέλος τους ίδιους τους ανθρώπους, ζητώντας από τους μαθητές να έχουν πίστη στο Χριστό και λεβεντιά. 
 










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου