Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Η Θεομητορική Εορτή των Εισοδίων στο Ι.Π. του Αγίου Σπυρίδωνος




Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 τελέστηκε στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος η Θεία Λειτουργία επί τη εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνος Κωνσταντάς, Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Κερκύρας ο οποίος υπογράμμισε ότι με την Χάρη του Αγίου Πνεύματος ο Ιωακείμ και η Άννα σε βαθύ γήρας έγιναν γονείς και έφεραν εις τον κόσμο την Παρθένο Μαρία. Το δώρο αυτό του Θεού δεν το κρατούν για τον εαυτό τους, αλλά το αφιερώνουν σε Εκείνον. Η ταπεινή κόρη της Ναζαρέτ, εισέρχεται στον Ναό του Σολομώντος και παραμένει εκεί για πολύ καιρό. Ο Θεός την προικίζει με πολλά χαρίσματα και την καθιστά κατοικητήριο του Αγίου Πνεύματος. Μέσα στα περθενικά Της σπλάχνα ενσαρκώνεται ο Υιός και Λόγος του Θεού, το δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος. Η ταπεινή Μαρία γίνεται η Παναγία, η Πλατυτέρα των Ουρανών.

Επιπλέον ο π. Ιουστίνος σημείωσε ότι και εμείς σήμερα καλούμαστε τα δώρα που μας έχει χαρίσει ο Θεός να τα αντιπροσφέρουμε σε Εκείνον. Η ανθρωπότητα βαδίζει στο σκοτάδι, διότι ο σύγχρονος άνθρωπος έχει περιοριστεί στο εγώ του, στην φιλαυτία του, στην εμπαθή αυτή κατάσταση. Δεν τολμά να κάνει το “άνοιγμα” της καρδιάς του, δεν τολμά να αγαπήσει, δεν τολμά να συν χωρέσει. Αντιπροσφέροντας τις δωρεές που έχει λάβει ο άνθρωπος στον Θεό, Εκείνος και τις αγιάζει και τις  πολλαπλασιάζει.

Καταλήγοντας ο π. Ιουστίνος τόνισε ότι η σημερινή Εορτή μάς καλεί  να απλώσουμε την καρδιά μας τόσο προς τον Θεό, όσο και στους αδελφούς μας, ώστε η Παναγία να μας φωτίζει και εμείς να επιλέγουμε τον δικό Της δρόμο στον αγώνα μας τον καθημερινό.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ευλογήθηκαν τα σπερνά.
 










 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου