Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Τα Μπάσματα του Αγίου Σπυρίδωνος




Το απόγευμα της Δευτέρας 13 Αυγούστου 2018 πραγματοποιήθηκαν τα Μπάσματα, η εναπόθεσις δηλαδή του  Ιερού Λειψάνου του Αγίου Σπυρίδωνος στην λάρνακα, προεξάρχοντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ναζιανζού κ. Θεοδωρήτου. Προηγήθηκε η Παράκληση στον Άγιο.

Στον σύντομο λόγο του ο κ. Θεοδώρητος σημείωσε ότι ο Άγιος Σπυρίδων είναι ένας διακεκριμένος Άγιος της Ορθοδοξίας μας, που βίωσε την αλήθεια του προσώπου του Κυρίου. Γι’αυτό τον λόγο για περισσότερους από δεκαεπτά αιώνες τιμάται από την Εκκλησία μας η μνήμη του, ιδιαιτέρως δε στην ευλογημένη νήσο Κέρκυρα, η οποία κράτησε “Θερμοπύλες” για αιώνες. “Θερμοπύλες” της πίστεως, “Θερμοπύλες” της παραδόσεως, της καλλιέργειας του ανθρωπισμού και του πολιτισμού.

Ακόμη  ο Θεοφιλέστατος τόνισε ότι χρειάζεται να διατηρήσουμε την μακραίωνη Ορθόδοξη παράδοσή μας, όπου σε αυτήν την παράδοση εμπεριέχονται όλα και η αρχαία ελληνική φιλοσοφία και πνευματικότητα, αλλά και η πίστη στον εν Τριάδι προσκυνούμενο Θεό.

Κλείνοντας ο κ. Θεοδώρητος κάλεσε τους πολυπληθείς προσκυνητές να ανανήψουν πνευματικά, σε μια κρίσιμη περίοδο για ολόκληρη την ανθρωπότητα, δια πρεσβειών του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος.
 














 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου