Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Χειροθεσία Οικονόμου στην Ι.Μ. Κερκύρας




Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου, στο χωριό Κληματιά, της βόρειας Κέρκυρας, όπου και χειροθέτησε Οικονόμο τον εφημέριο του ναού π. Χρήστο Καραφωτιά.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, την παραβολή του σπορέως. Ο σπόρος, ο λόγος του Θεού δηλαδή, δεν μπορεί ούτε να βιωθεί, ούτε να κατανοηθεί, εάν προηγουμένως δεν  συνδυαστεί με τον πνευματικό αγώνα του πιστού, με την προσευχή του, με την μετοχή του στα ιερά Μυστήρια, αλλά και την ανιδιοτελή αγάπη του τόσο προς τον Χριστό, όσο και προς τους αδελφούς του. Δεν νοείται σε καμιά περίπτωση αγάπη στον Θεό, χωρίς την αγάπη στον πλησίον και το αντίστροφο. Καθώς λέγουν οι Πατέρες της Εκκλησίας μας, ο λόγος του Θεού αποκαλύπτεται όταν οι καρδιές των ανθρώπων είναι καθαρές και καλλιεργημένες. Από την άλλη μεριά υπάρχουν οι σκληρές καρδιές, που είναι γεμάτες από τα ζιζάνια και τα τριβόλια του πονηρού και της αμαρτίας.

Επιπροσθέτως ο Σεβασμιώτατος τόνισε την ανάγκη επιτέλους να συνέλθουμε πνευματικά ως Έθνος. Εδώ και πολλά χρόνια έχουμε παραδοθεί στην ακηδία και δεν αντιδρούμε. Ακούμε καθημερινά για τις επιθέσεις που δέχεται η Ορθόδοξη πίστη μας, αλλά και η ιστορία και ο πολιτισμός μας. Η στόχευση είναι τέτοια ώστε να εξαφανιστεί και η παραμικρή απόπειρα αντίστασης σε όλη αυτήν την ισοπέδωση χάριν της λεγομένης πολυπολιτισμικότητας. Με τον τρόπο αυτό το σώμα του Χριστού, το σύνολο των πιστών, μετατρέπεται πολύ εύκολα σε χειραγωγούμενη μάζα.

Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος ζήτησε από τους πιστούς να ανοίξουν τα ώτα της καρδιάς τους, να ακολουθήσουν τον Κύριο της Δόξης και να αντισταθούν σε όλο αυτό το μυστήριο της ανομίας που συντελείται σήμερα στην πατρίδα μας.
 









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου