Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Χριστουγεννιάτικη γιορτή νέων της Ι.Μ. Κερκύρας.




Στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων «Η Πλατυτέρα» διεξήχθη το απόγευμα της Κυριακής 23 Δεκεμβρίου 2018 η Χριστουγεννιάτικη γιορτή των νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, οργανωμένη από το Γραφείο Νεότητος της τοπικής Εκκλησίας. Η γιορτή είχε ως κεντρικό της θέμα: «Χριστουγεννιάτικες ιστορίες». Την εκδήλωση παρουσίασε η Ελένη Ρίζου.

Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος (με τη σειρά που εμφανίστηκαν) παιδιά από τον Βρεφονηπιακό Σταθμό «Ελένη Μπέλλου» της Ιεράς Μητροπόλεως, νέοι και νέες από τις Ενορίες Αγίου Σπυρίδωνος Κωτσέλα, Αγίων Τριών Μαρτύρων Ανεμομύλου, Υ.Θ. Οδηγητρίας Γαστουρίου, Υ.Θ. Φανερωμένης των Στερεωτών, Υ.Θ. Ελεούσης και Αγίου Βαρβάρου Ποταμού,  Υ.Θ. Οδηγητρίας Αλεπούς και Υπεραγίας Θεοτόκου Ελεούσης Κοινοπιαστών με την παιδική χορωδία “Γαλιλαία”, υπό την διεύθυνση της κας Δήμητρας Καλογεροπούλου,  που έδωσαν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο μηνύματα για τα Χριστούγεννα με μουσική, απαγγελίες, δρώμενα και χρήση πολυμέσων.

Ακόμη στην εκδήλωση έγινε παρουσίαση με πολυμέσα από το Γραφείο Νεότητος της τοπικής Εκκλησίας των “Χριστουγεννιάτικων ιστοριών”.


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, κλείνοντας την εκδήλωση, ενθουσιασμένος, συνεχάρη τα παιδιά και όλους όσους συμμετείχαν και τόνισε ότι όλοι μας καλούματε να ομοιάσουμε στα μικρά παιδία, στην αθωότητά τους, στην ανεξικακία τους και στην συγχωρητικότητά τους, σε έναν κόσμο που έχει περιθωριοποιήσει τον Θεό και η Εκκλησία μας δέχεται πλέον φανερό πόλεμο, από σκοτεινές δυνάμεις, που μοναδικό στόχο έχουν να “ξεφτίσουν” την Ορθόδοξη πίστη από τις καρδιές των Ελλήνων. Οι νεανικές ομάδες και τα κατηχητικά της Ιεράς μας Μητροπόλεως είναι μια απάντηση ότι η τοπική Εκκλησία αντιστέκεται σε όλα αυτά τα καταχθόνια σχέδια. Οι Ιερείς μαζί με τους συνεργάτες τους τόσο στην πόλη της Κέρκυρας, όσο και στα χωριά δίδουν καθημερινά μαρτυρία Χριστού, εργαζόμενοι αόκνως στον αμπελώνα του Κυρίου, για την πνευματική πρόοδο των νέων ανθρώπων. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση για έναν πνευματικό πατέρα, από το να βλέπει να προκόβουν πνευματικά τα τέκνα του.

Κλείνοντας  ο  κ. Νεκτάριος ευχαρίστησε πρώτα και πάνω απ’όλους τα παιδιά, τους υπευθύνους των κατηχητικών ομάδων, το Γραφείο Νεότητος της Ι.Μ. Κερκύρας, και όλους όσους συνετέλεσαν για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση αυτή, παρακαλώντας όλους να μη λησμονήσουν ότι Χριστούγεννα χωρίς Χριστό δεν έχουν νόημα και να πυκνώσουν με την συμμετοχή τους τη Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία,  ενισχύοντας παράλληλα τα έργα αγάπης της τοπικής Εκκλησίας.
 

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου