Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Κερκύρας : “Οι σύγχρονοι απόγονοι του Ηρώδη εργάζονται ώστε να γίνει η Ελλάδα ουδετερόθρησκη”.




Την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ι.Ν. της Υ.Θ. Ελεούσης  στον Ποταμό.

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος παίρνοντας αφορμή από την Αποστολική περικοπή της ημέρας, τόνισε ότι ο Αγιάζων είναι ο Κύριος ο Ιησούς Χριστός και οι αγιαζόμενοι όλοι εμείς οι πιστοί που έχουμε λάβει με το Άγιο Βάπτισμά μας τις Θείες δωρεές. Ο Απόστολος Παύλος αναφέρει ότι “ο  αγιάζων και οι αγιαζόμενοι εξ ενός πάντες”. Ο Κύριος είναι ο Μονογενής Υιός του Θεού και εμείς τα κατά χάριν τέκνα του Θεού Πατρός. Κατά συνέπεια τόσο ο Κύριος, όσο και εμείς έχουμε κοινό Πατέρα. Ακόμη ο Απόστολος των Εθνών μάς διασαφηνίζει ότι αιτία την Ενανθρωπίσεως του Υιού ήταν η κατάργηση του θανάτου και της αμαρτίας. Ο θάνατος δεν είναι τίποτε άλλο, παρά το αποτέλεσμα της κακής χρήσης της ελευθερίας των πρωτοπλάστων, που οδήγησε στην έξωσή τους από τον Παράδεισο και στην είσοδο στην ζωή των ανθρώπων της φθοράς, του πόνου και του θανάτου. Με την Σταυρική θυσία του Χριστού και δια του δικού Του θανάτου, καταργείται ο έσχατος εχθρός του ανθρωπίνου γένους, ο θάνατος.

Επιπροσθέτως ο κ. Νεκτάριος σημείωσε ότι σε κάθε εποχή της ανθρώπινης ιστορίας υπάρχουν οι απόγονοι του Ηρώδη, που καταδιώκουν και πολεμούν τον Σωτήρα του κόσμου. Η πολεμική αυτή κατά του Κυρίου και της Εκκλησίας Του έχει ενταθεί τελευταίως στην πατρίδα μας. Οι σύγχρονοι απόγονοι του Ηρώδη εργάζονται ώστε να γίνει η Ελλάδα ουδετερόθρησκη. Αυτό σημαίνει με λίγα λόγια βίαιη εκρίζωση από τις καρδιές των Ορθοδόξων Ελλήνων  της πίστεως στον Τριαδικό Θεό, της πίστεως αυτής που τον έχει κρατήσει ζωντανό, στο διάβα τόσων αιώνων. Άλλες ομάδες σύγχρονων απόγονων του  Ηρώδη είναι τα κινήματα του λεγόμενου δικαιωματισμού, όπως λ.χ. τα φεμινιστικά που προωθούν τις εκτρώσεις, οι οποίες αποτελούν ξεκάθαρο φόνο απροστάτευτων παιδιών. Και δυστυχώς στην χώρα μας οι εκτρώσεις κάθε χρόνο αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, εντείνοντας το ήδη τρομερό δημογραφικό πρόβλημα που βιώνουμε και τείνει να μας εξαφανίσει ως Έθνος.

Καταλήγοντας ο Μητροπολίτης Κερκύρας κάλεσε τους πιστούς να αναρωτηθούν,  τί μας έχει προσφέρει ο Θεός και τί εμείς από την δική μας μεριά Του αντιπροσφέρουμε με την στάση της ζωής μας καθημερινά.
 









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου