Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Κερκύρας Νεκτάριος : “Οι Άγιοι Πάντες είναι οι φωτεινοί αστέρες του ουρανίου στερεώματος”
Το απόγευμα του Σαββάτου 22 Ιουνίου 2019 τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. των Αγίων Πάντων στα Γουβιά, πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων  κ. Νεκταρίου.
Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας τόνισε ότι η Εκκλησία μας εορτάζει και τιμά όλους τους Αγίους, οι οποίοι με τον βίο τους ομολόγησαν και ευαρέστησαν τον Θεό. Εορτάζουμε όχι μόνον τους γνωστούς, αλλά και τους αγνώστους σε εμάς, τους αφανείς Αγίους, τους Μάρτυρες, τους Ομολογητές, τους Οσίους, τους Αναργύρους κ.ο.κ. Οι μέν Μάρτυρες ομολόγησαν τον Χριστό, θυσιάζοντας την ζωή τους, οι δε λοιποί των Αγίων ομολόγησαν τον Κύριο, διά του μαρτυρίου της συνειδήσεώς των. Οι Άγιοι Πάντες είναι οι φωτεινοί αστέρες του ουρανίου στερεώματος. Μπορεί προφανώς όπως λέγει ο Απόστολος Παύλος ο ένας αστέρας από τον άλλο να διαφέρει σε λαμπρότητα, πλην όμως όλοι φέρουν το φως του ήλιου της δικαιοσύνης, του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
Επιπλέον ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι αποτελεί χρέος ημών των Ορθοδόξων να μιμηθούμε τον βίο των Αγίων της Πίστεώς μας, καθότι οι Άγιοι είναι οι πραγματικοί οδοδείκτες της ζωής μας και τα πρότυπά μας.
Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε στους πιστούς οι Άγιοι Πάντες να φωτίζουν την ζωή τους.
Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε αναγνώστη τον κ. Κωνσταντίνο Παναγίώτου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου