Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Κυριακή της Πεντηκοστής στην Ι.Μ. Κερκύρας




Την Κυριακή της Πεντηκοστής 16 Ιουνίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Μητροπολιτικό Ναό της Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, σημειώνοντας ότι ο Κύριος ανέβηκε στον ναό της Ιερουσαλήμ την τελευταία ημέρα της εορτής της Σκηνοπηγίας, κατά την οποία έως σήμερα οι Ιουδαίοι εορτάζουν την σαραντάχρονη περιπλάνησή τους στην έρημο του Σινά, πριν εισέλθουν στην γη της Επαγγελίας. Εκεί ο Χριστός παίρνει αφορμή από αυτή την εορτή και λέγει ότι Εκείνος είναι “ ἡ ἀστείρευτη πηγὴ τῆς ζωῆς” και όποιος πιεί από “τὸ ὕδωρ τὸ ζῶν”, δεν θα ξαναδιψάσει. Η ομολογία αυτή του Κυρίου δεν άρεσε στην καθεστηκυία τότε τάξη του Ιουδαϊκού ιερατείου, με εξαίρεση τον Νικόδημο. Συνετελέσθη δηλαδή σχίσμα μεταξύ του ιερατείου και μεγάλης μερίδας του λαού, που δέχθηκαν το σωτήριο μήνυμα του Ιησού Χριστού.

Έτσι και σήμερα δυστυχώς, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, οι κρατούντες πολεμούν τον Χριστό, προσπαθούν με κάθε ευκαιρία να φιμώσουν την Εκκλησία, και να διχάσουν τον λαό μας, διατρανώνοντας παράλληλα τον μηδενισμό τους. Και όχι μόνον αυτό. Έχουν στοχοποιήσει επιπλέον τόσο την ένδοξη ιστορία του Έθνους μας, όσο και τις παραδόσεις που κράτησαν ζωντανό το Γένος μας, δια μέσου των αιώνων. Όλοι αυτοί όμως ματαιοπονούν. Στο τέλος πάντοτε θριαμβεύει ο Τριαδικός Θεός που είναι το Φως, η Αλήθεια και η Ζωή. Φως ο Πατήρ, Φως ο Υιός, Φως και ο Παράκλητος.

Επιπλέον ο Μητροπολίτης Κερκύρας υπογράμμισε ότι η κάθοδος του Αγίου Πνεύματος είναι το επιστέγασμα όλων των υπερφυών γεγονότων που έλαβαν χώρα, για την σωτηρία του ανθρωπίνου γένους. Μετά την Πεντηκοστή οι Άγιοι Απόστολοι γίνονται κήρυκες του Ευαγγελίου και αποστέλλονται στα πέρατα της οικουμένης.

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε το Πανάγιο Πνεύμα να δίνει φώτιση και μετάνοια στους πιστούς.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου