Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Πανηγυρικός Εσπερινός για τους Αγίους Πάντες στην Ι.Μ. Κερκύρας




Το απόγευμα του Σαββάτου 10 Ιουνίου 2017 τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός, μετά αρτοκλασίας, στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων, στην πόλη της Κέρκυρας.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνος Κωνσταντάς, Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι Άγιοι της πίστεώς μας, χαριτωμένοι από το Άγιο Πνεύμα, έφθασαν στο καθ’ομοίωσιν, κοινωνώντας αγαπητικά με τον Τριαδικό Θεό. Έδωσαν τον αγώνα τον καλό, κένωσαν εαυτούς, απέκοψαν το ίδιον θέλημα. Άλλοι μαρτύρησαν με το αίμα τους και ομολόγησαν τον Κύριό μας, άλλοι πάλι υπέστησαν το μαρτύριο της συνειδήσεως, πραγματώνοντας μέσα στην καρδιά τους το Θείο θέλημα. Το Σώμα του Χριστού είναι η Αγία μας Εκκλησία. Κεφαλή Της είναι ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός και ραχοκοκαλιά Της αποτελούν οι Άγιοί μας.

Επιπροσθέτως ο π. Ιουστίνος σημείωσε ότι οι Άγιοι είναι τα παραδείγματα προς μίμησιν του κάθε βαπτισμένου Χριστιανού. Μας καλούν να έχουμε αγάπη ανυπόκριτη προς τον Θεό και παράλληλα διακονία του πλησίον. Αυτή η διακονία και η αρωγή σε καμμιά περίπτωση δεν γίνεται ούτε από λύπηση, ούτε για να λάβει ο Χριστιανός τον έπαινο τον υπολοίπων, ούτε από υποχρέωση. Πολύ απλά γίνεται διότι στο πρόσωπο του κάθε ανθρώπου, βλέπει το Χριστό.

Καταλήγοντας ο π. Ιουστίνος ζήτησε από τους πιστούς να μιμηθούν τη βιωτή των Αγίων, μια οδό στενή και τεθλιμμένη, όπως μας λέγει ο Κύριος, πλην όμως η οδός αυτή οδηγεί στην όντως ζωή, στη Βασιλεία των Ουρανών, μετά πάντων των Αγίων.  
 













 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου