Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Καλοκαιρινή γιορτή του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Ι.Μ. Κερκύρας




Το απόγευμα της Κυριακής 25 Ιουνίου 2017 πργματοποιήθηκε η καλοκαιρινή γιορτή του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Ι.Μ. Κερκύρας “Ελένη Μπέλλου”.

Εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, μίλησε ο Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, Γενικός Αρχιερατ. Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος σημείωσε ότι η δημιουργία αυτού του Βρεφονηπιακού Σταθμού, ήταν ένα από τα οράματα του Ποιμενάρχου μας, αφού προηγουμένως υφήστατο μόνον νομικά. Ο κ. Νεκτάριος έκανε έναν μεγάλο αγώνα, αφενός μεν να χτιστεί το κτίριο και αφετέρου να είναι λειτουργικό, έτσι ώστε τα παιδιά μας να έχουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και να αισθάνονται ότι βρίσκονται στο σπίτι τους. Αυτά έγιναν διότι ο Σεβασμιώτατος πιστεύει δύο πράγματα. Πρώτον ότι η Εκκλησία όντως είναι το σπίτι των ανθρώπων και ιδίως των μικρών παιδιών και δεύτερον διότι είναι τέτοιοι οι καιροί μας, με την αλλωτρίωση την οποία όλοι μας υφιστάμεθα, αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στο μάθημα των Θρησκευτικών, όπου δεν υπάρχει παιδεία πνευματική, παιδεία που να οδηγεί τα παιδιά μας στο να ξέρουν την πίστη τους, την παράδοσή τους, την ιστορία τους και να πατάνε γερά στα πόδια τους. Το έργο αυτό της τοπικής Εκκλησίας δίδάσκει τις αυθεντικές Χριστιανικές αρχές στα παιδιά μας.

Τέλος ο π. Θεμιστοκλής ευχαρίστησε την διευθύντρια του Σταθμού κα Ελένη Μακρή,  το προσωπικό που εργάζεται για το θαυμάσιο έργο που επιτελούν και  φυσικά  τους γονείς των παιδιών για τη στήριξή τους, μα πάνω απ’όλα την εμπιστοσύνη τους στην τοπική Εκκλησία.
 










 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου