Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Κερκύρας Νεκτάριος : “ Χρειάζεται μεγάλη προσοχή για όσα πράττουμε, γιατί θα λογοδοτήσουμε στον Θεό”.




Την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 τελέστηκε  ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ανέλυσε την Αποστολική περικοπή της ημέρας, από την Προς Ρωμαίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου. Ο Απόστολος των Εθνών υπογραμμίζει ότι οι πιστοί και βαπτισμένοι στο όνομα του Ιησού Χριστού, ακολουθούν στη ζωή τους το νόμο που Εκείνος έδωσε και κορωνίδα του έχει την αγαπή τόσο προς τον Θεό, όσο και προς τον πλησίον. Οι πιστοί θα κριθούν βάσει των εντολών που άφησε ο Κύριός μας, πόσο κενώσαμε εαυτούς και διακονήσαμε τον αδελφό μας. Φυσικά υπήρχαν και υπάρχουν οι άνθρωποι εκείνοι που δεν έχουν γνωρίσει τον αληθινό Θεό. Εκείνοι θα κριθούν βάσει του άγραφου νόμου του Θεού, της συνειδήσεώς τους. Η συνείδηση μάς ελέγχει για όλα όσα πράττουμε. Επαφίεται σε εμάς τους ίδιους αν ακούσουμε αυτή τη φωνή του Κυρίου, μέσω της καρδιάς μας ή θα την παραβλέψουμε. Και εδώ έγκειται η μεγάλη αμαρτία, η εν γνώσει μας εμμονή στην αμαρτία.

Ακόμη, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, υπάρχουν και οι λογισμοί, είτε αυτοί οδηγούν στην πνευματική πορεία και κοινωνία μετά του Θεού, είτε οδηγούν στα έργα του σκότους. Αυτοί οι λογισμοί, μας λέγει ο Απόστολος Παύλος, την ημέρα της κρίσεως, θα συγκρούονται. Γι’αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή για όσα πράττουμε, γιατί θα δώσουμε λόγο στο Θεό.

Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος καλωσόρισε τους πολυπληθείς προσκυνητές που κατέκλεισαν το Ιερό Προσκύνημα, ευχόμενος η Χάρις του Αγίου Σπυρίδωνος, ενός οικουμενικού Αγίου, να τους  οδηγεί  σε κάθε έργο αγαθό.  
 
 






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου