Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Η εορτή της Πεντηκοστής στο Ι.Π. του Αγίου Σπυρίδωνος




 

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Πεντηκοστή στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, όπου το πρωί της Κυριακής 4 Ιουνίου 2017 τελέστηκε ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία και ο Εσπερινός της γονικλυσίας, με την παρουσία πλήθους πιστών.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνος Κωνσταντάς, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, ο οποίος και επεσήμανε ότι σήμερα η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την γενέθλιο ημέρα της, κατά την οποία το Πανάγιον Πνεύμα επιδημεί και ενοικεί στον  παρόντα κόσμο. Το τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, ο Παράκλητος, έρχεται, για να φωτίσει και να  αγιάσει τον σύμπαντα κόσμο. Όπως μας πληροφορεί ο Απόστολος των εθνών Παύλος, το Άγιον Πνεύμα δεν φώτισε μονάχα τους Αποστόλους που βρίσκονταν στο υπερώον, αλλά αγίασε όλα τα έθνη που έσπευσαν στην Αγία πόλη, προκειμένου να ακούσουν το λόγο της αληθείας. Όταν κατήλθε ο Παράκλητος, εν είδει πυρίνων γλωσσών, ο κάθε άνθρωπος καταλάβαινε τη διδαχή εις την ιδίαν αυτού διάλεκτο. Η φώτιση αυτή του Παναγίου Πνεύματος χαρίζεται σε όλους μας. Είναι ο σύνδεσμος εκείνος της αγάπης που συγκροτεί το Σώμα του Ζώντος Χριστού, την Εκκλησία μας.

Καταλήγοντας ο π. Ιουστίνος ευχήθηκε στους πιστούς να φωτισθούν από τον Παράκλητο, δίδοντας τον πνευματικό τους αγώνα με ενότητα πίστεως και  κοινωνία αγάπης, έχοντας ως πρότυπο την αγαπητική σχέση των Προσώπων της Αγίας Τριάδος.
















 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου