Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Η Θεομητορική εορτή των Εισοδίων στην Ι.Μ. Κερκύρας




Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. της Υπεραγίας Θεοτόκου Κρεμαστής, στην πόλη της Κέρκυρας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι με την είσοδο και την αφιέρωσή  Της στον ναό του Σολομώντος η Παναγία μας προανήγγειλε την σωτηρία μας, καθότι ο Υιός και Λόγος του Θεού γεννάται αχρόνως κατά την Θεότητά Του και εν χρόνω κατά την ανθρωπότητά Του, μέσα στα παρθενικά σπλάχνα της Κυρίας Θεοτόκου. Η Παναγία μας γίνεται έτσι ο ζωντανός, ο έμψυχος ναός του Θεού, τα Άγια των Αγίων. Εκείνη με τον πνευματικό Της αγώνα έμεινε καθαρή και αμόλυντη. Ακόμη την τροφή Της κόμιζαν Άγγελοι, διότι όπως αναφέρει ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, η Θεοτόκος επρόκειτο να προσφέρει τον Άρτον της ζωής, τον Σωτήρα του ανθρωπίνου γένους, τον Ιησού Χριστό, που κατέλυσε με τον δικό Του θάνατο, το κράτος του Άδου, χαρίζοντας σε εμάς τους βροτούς την αιώνια ζωή.
  
Καταλήγοντας ο Μητροπολίτης Κερκύρας υπογράμμισε ότι η Παναγία μας πάντοτε ήταν αρωγός στην ιστορική πορεία του Γένους μας. Εμείς από την μεριά μας την πικραίνουμε καθημερινά με τις πτώσεις μας, την εμπαθή μας κατάσταση και την εμμονή μας στην αμαρτία, όμως Εκείνη μεσιτεύει αενάως στον Υιόν και Θεόν Της για την σωτηρία μας. Γι’αυτό ούτε και στις δύσκολες στιγμές που περνάμε αυτό τον καιρό η Παναγία δεν θα μας εγκαταλείψει, αρκεί και εμείς να Την ικευτεύσουμε, να  Την ευχαριστήσουμε και να Την επικαλεστούμε στην ζωή μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο κ. Νεκτάριος τέλεσε στον Μητροπολιτικό Ναό της Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης την Δοξολογία για την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεών μας.
 













 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου