Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Έναρξη εσπερινών κηρυγμάτων στην Ι.Μ. Κερκύρας.





Ξεκίνησαν το απόγευμα της Κυριακής 4 Νοεμβρίου 2018 στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος τα εσπερινά κηρύγματα για το νέο Ιεραποστολικό έτος 2018-2019, με ομιλητή τον Πρωτ. Ευάγγελο Κούτρα, υπεύθυνο του αντιαιρετικού αγώνα της Ι.Μ. Κερκύρας.

Στον  λόγο του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος επεσήμανε τους κινδύνους που προέρχονται τόσο από τις παραθρησκείες, όσο και από τις πολυάριθμες αιρέσεις, τις εξ ανατολών και τις εκ δυσμών. Οι κακοδοξίες αυτών των ομάδων δηλητηριάζουν τις ψυχές των ευκολόπιστων Ορθοδόξων και τους οδηγούν στην απώλεια, αν προηγουμένως δεν μετανοήσουν. Είναι ξεκάθαρο ότι έξω από την Ορθόδοξη Εκκλησία δεν υπάρχει σωτηρία. Δεν μπορεί το ψεύδος, όποια μορφή και αν πάρει, να αποτελέσει αλήθεια. Όπως μας διαβεβαιώνει ο Απόστολος Παύλος στύλος και εδραίωμα της αληθείας είναι μόνον η Εκκλησία. Η Εκκλησία της Ελλάδος πολλές δεκαετίες τώρα δίδει αγώνα αντιαιρετικό και ομολογία πίστεως, ώστε οι πιστοί Χριστιανοί αφενός μεν να γνωρίσουν τον Κύριο καθώς εστί και αφετέρου να προφυλαχθούν από τους προβατόσχημους λύκους.

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος αφού ευχήθηκε καλή δύναμη στον π. Ευάγγελο, ζήτησε από τους πιστούς να ενημερώνονται και να ενδιαφερθούν έτι περεταίρω για τα θέματα της πίστεως. Αναλογιζόμενη την σπουδαιότητα τέτοιων θεμάτων η τοπική Εκκλησία πραγματοποιεί κάθε χρόνο ομιλίες, ώστε τα τέκνα της να καταστούν κοινωνοί της αληθείας.

Εν συνεχεία ομίλησε ο π. Ευάγγελος, ο οποίος ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο ανέπτυξε το θέμα του που είχε τίτλο “Το μήνυμα της Ορθοδόξου πίστεως και ζωής, απέναντι στην σύγχυση, στην παραθρησκεία και στις αιρέσεις”. Στο κατώφλι του νέου αιώνα ο άνθρωπος ζει μέσα σε μια δίνη επαναπροσδιορισμού νοήματος της ζωής του. Τα υπαρξιακά προβλήματα και η πνευματική κρίση που περνά, έχουν δημιουργήσει ένα μεγάλο κενό και σύγχυση του προορισμού του και του νοήματος της ζωής του. Ποτέ άλλοτε μέχρι τώρα ο σύγχρονος άνθρωπος δεν έχει γνωρίσει μια τόσο εκτεταμένη κρίση νοήματος ζωής. Την πνευματική αυτή κρίση και σύγχυση έρχεται να την  εκμεταλλευτεί η παραθρησκεία και οι αιρέσεις που προσπαθούν με τα “δόγματά” τους και με την πλάνη τους, να καλύψουν αυτό το κενό. Η Ορθόδοξη Εκκλησία με την αλήθεια του Θεανθρώπου Χριστού, αλλά κυρίως με την πίστη και την ζωή της, που είναι έκφραση της ζωής των Αγίων, έρχεται με ειλικρίνεια, με γνησιότητα και με αγάπη, να μιλήσει στον σημερινό άνθρωπο, αντιμετωπίζοντας την πανθρησκεία και τις αιρέσεις με το αληθινό νόημα της ζωής, αντικαθιστώντας την πλάνη, την παραχάραξη και την σύγχυση, με την σώζουσα αλήθεια που είναι ο Χριστός.

Κλείνοντας ο π. Ευάγγελος υπογράμμισε  ότι η αλήθεια του Κυρίου μεταβάλει τον άνθρωπο και τον θεραπεύει, από τον εγωισμό, με σκοπό να κατανοήσει την αλήθεια, τον προορισμό του και την σωτηρία του.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου