Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Κουρά Μεγαλόσχημης Μοναχής στην Ι.Μ. Κερκύρας.
Την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε                             στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής, στο χωριό Λάκωνες, όπου κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την εις Μεγαλόσχημη Μοναχή κουρά της Γερόντισσας Νεκταρίας, Ηγουμένης της Ιεράς Μονής.

Στον λόγο του ο Μητροπολίτης Κερκύρας ευχήθηκε στην νέα Μοναχή ο Κύριός μας, δια πρεσβείων της Υπεραγίας Θεοτόκου και της Αγίας Παρασκευής να της δίδουν δύναμη στον πνευματικό της αγώνα. Ο πειρασμός δεν πολεμάται, παρά μόνον με την προσευχή, την νηστεία, την υπακοή, την ταπείνωση και την συμμετοχή στο μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως και ιδίως της Θείας Κοινωνίας.

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος ευχαρίστησε τις Μοναστικές Αδελφότητες της τοπικής Εκκλησίας που συμπαρίστανται στην αδελφή Νεκταρία και ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στην Γερόντισσα Ευφημία, Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Αγίου Αθανασίου που ανέλαβε την εις Χριστόν χειραγωγία της αδελφής Νεκταρίας.
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου