Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Οι Γ' Χαιρετισμοί προς την Υπεραγία Θεοτόκο


Το απόγευμα της Παρασκευής 1 Απριλίου 2016 τελέστηκε στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος η Ακολουθία των Γ' Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, με την παρουσία πλήθους πιστών.
Το θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Αρχιμ. Ιουστίνος Κωνσταντάς, ο οποίος υπογράμμισε χαρακτηριστικά,  ότι η Παναγία μας προσφέρθηκε, εκπροσωπώντας ολόκληρο το ανθρώπινο γένος και κυοφόρησε στα σπλάχνα Της τον Υιό και Λόγο του Θεού. Ο Χριστός έρχεται αυτεπάγγελτος και σώζει τον κόσμο. Θα μπορούσε πολύ εύκολα με μια λέξη Του να πραγματοποιηθεί το σχέδιο της σωτηρίας του ανθρώπου. Αξία έχει όμως για το Θεό η ελεύθερη προαίρεση του ανθρώπου, στο κάλεσμα που Εκείνος του απευθύνει. Ο Κύριός μας είναι Παντοδύναμος, ένα μόνο πράγμα δεν μπορεί να κάνει, να μας υποχρεώσει να Τον αγαπήσουμε. 
Σέβεται το αυτεξούσιο του ανθρώπου, γι'αυτό επιτρέπει και τους πειρασμούς στη ζωή μας. Χρειάζεται λοιπόν να ζητήσουμε εμείς οι ίδιοι το Χριστό στη ζωή μας, που θα μας οδηγήσει στη Θέωση, στη δική Του Βασιλεία, όχι με υλικές ανταλλαγές, αλλά με τη μετοχή μας σε Εκείνον, κατέληξε ο π. Ιουστίνος.  



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου