Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Ο Εσπερινός της Κυριακής των Βαϊων στην Κέρκυρα

Τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου 23 Απριλίου 2016 στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, ο Εσπερινός της Κυριακής των Βαϊων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιταλίας και Μελίτης κ. Γενναδίου και συνχοροστατούντος του επιχώριου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.
Το θείο λόγο κήρυξε ο κ. Νεκτάριος ο οποίος επεσήμανε ότι όπως ο Κύριός μας εισόδευσε στην Αγία Πόλη Ιερουσαλήμ και τον επευφήμησαν  οι παίδες των Εβραίων ως Λυτρωτή των ψυχών και καρδιών τους, ασχέτως αν πολλοί εξ’αυτών παρανόησαν την ιδιότητά Του και αργότερα κραύγασαν το  “ σταυρωθήτω “, έτσι και στις καρδιές των Κερκυραίων εισόδευσε ο Άγιος Σπυρίδων, ο Προστάτης και Ποιμήν της νήσου. Είναι εκείνος ο οποίος αφουγκράζεται τις καρδιές μας και  μας θεραπεύει μέσω των ικεσιών του προς το Χριστό.
Επιπροσθέτως ο Μητροπολίτης Κερκύρας, παίρνοντας αφορμή από τη φράση του Προφητάνακτος Δαυίδ : “ εκ στόματος νηπίων και θηλαζόντων κατηρτίσω αίνον “ , σημείωσε ότι χρειάζεται εμείς οι Χριστιανοί να νηπιάσουμε ως προς την κακία και τη σκληροκαρδία μας, και  επίσης  να γίνουμε σαν τα παιδία με καθαρότητα νοός και καρδίας. Μόνον έτσι θα γίνει η ψυχή μας κατοικητήριο του Αγίου Πνεύματος.
Τέλος ο κ. Νεκτάριος ευχαρίστησε το Μητροπολίτη Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιο για την ανταπόκρισή του στην πρόσκληση της Τοπικής Εκκλησίας, ώστε να συνπανηγυρίσει και εκείνος το Θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνος του 1630, που απάλλαξε τη νήσο από την πανώλη.  


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου