Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Η Κυριακή των Βαϊων στην Κέρκυρα





Το πρωί της Κυριακής 24 Απριλίου 2016, λόγω καταιγίδας δεν πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος, για την απαλλαγή της νήσου το 1630 από την πανώλη. Έγινε εντός του Ναού η  Λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου, τρεις φορές, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις σε αυτές τις περιπτώσεις. Προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιος και ο επιχώριος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Εψάλη Παράκληση προς τον Άγιο και  εν συνεχεία Δέηση. Στο σύντομο μήνυμά του ο κ. Νεκτάριος προέτρεψε τους πιστούς να έχουν μετάνοια και ταπείνωση μέσα στην καρδιά τους, ώστε να πορευθούν μαζί με τον Κύριο προς το εκούσιο Πάθος Του, τη Σταύρωση, την ταφή και την Ανάστασή Του. Ακόμη πρόσθεσε ότι αποτελεί τρανή απόδειξη και της δικής μας αναστάσεως, η αφθαρσία του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος.
 Το παρών έδωσε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του νησιού και πλήθος πιστών.
Προηγήθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο ιερουργούντος του Μητροπολίτου Ιταλίας και Μελίτης κ. Γενναδίου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.
Το θείο λόγο κήρυξε ο κ. Γεννάδιος ο οποίος επεσήμανε ότι σήμερα εισέρχεται στην Ιερουσαλήμ ο Αρχηγός της ζωής, της ταπείνωσης και της αγάπης, ο Κύριός μας ο Ιησούς Χριστός, δίδοντας το παράδειγμα και σε εμάς ως προς τον τρόπο της συμπεριφοράς μας, όταν οι υπόλοιποι άνθρωποι μας δοξάζουν.   Χρειάζεται να έχουμε αυτή την ταπείνωση με πνεύμα διακονίας προς τους αδελφούς μας και αγάπη γνήσια τόσο προς τον Χριστό όσο και στους συνανθρώπους μας. Αυτή τη γνήσια αγάπη είχε και έχει ο Άγιος Σπυρίδων που αενάως δέεται προς τον Τριαδικό Θεό για όλους εμάς.
Τέλος ο κ. Γεννάδιος ζήτησε από τους πιστούς να προσεύχονται και για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ιταλίας, που επιτελεί μεγάλο και θεάρεστο έργο, οδηγώντας τους πιστούς στο Χριστό. 
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου