Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος στην Κέρκυρα

Το πρωί της Κυριακής 17 Απριλίου 2016 τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος.
Στην προσφώνησή του ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Κερκύρας Αρχιμ. Ιουστίνος Κωνσταντάς καλωσόρισε το Σεβασμιώτατο και ανέφερε ότι ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου υπήρξε πνευματικό τέκνο του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς. Ακόμη τον κ. Αμφιλόχιο συνδέει μακροχρόνια  φιλία μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριου.
Εν συνεχεία ο κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε το Μητροπολίτη Κερκύρας. Ακόμη υπογράμμισε ότι βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Κέρκυρα, με αφορμή το μνημόσυνο για τους Σέρβους στρατιώτες που πέθαναν  στην Κέρκυρα το 1916 από τις κακουχίες, μεσούντος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Επιπροσθέτως ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου επεσήμανε ότι η Εκκλησία της Σερβίας διώκεται δυστυχώς και στις ημέρες μας. Οι Σλαβικοί πληθυσμοί οφείλουν τα μέγιστα προς τους Βυζαντινούς και εν συνεχεία στους Έλληνες, διότι μέσω εκείνων γνώρισαν τον Ιησού Χριστό. Και σήμερα η Ελλάδα αποτελεί φάρο ελπίδας και πίστεως για τους Ορθοδόξους απανταχού της γης, συμπλήρωσε ο   Μητροπολίτης.
Τέλος ο κ. Αμφιλόχιος δώρισε στην Εκκλησία της Κέρκυρας, μια Εικόνα του Αγίου Αρσενίου Αρχιεπισκόπου Πεκίου Σερβίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου