Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Η Β’ Στάση των Χαιρετισμών στους Αυλιώτες




Την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 τελέστηκε στον Ι.Ν Υ.Θ. Οδηγήτριας,  στο χωριό Αυλιώτες, η Β’ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας παίρνοντας αφορμή από τον στίχο των Χαιρετισμών :”Χαίρε, πυρός προσκύνησιν παύσασα,
χαίρε, φλογός παθών απαλλάτουσα”, σημείωσε ότι η Παναγία μας αν και έλαβε μέσα Της το πύρ της σωτηρίας, τον Κύριό μας, τον Ιησού Χριστό, δεν κατακάηκε. Μέσω της Θεοτόκου, έγινε άνθρωπος ο Θεός, έπαθε, σταυρώθηκε και ανέστη εκ νεκρών, καταργώντας τον έσχατο εχθρό του ανθρώπου, που δεν είναι άλλος από τον θάνατο. 

Επιπλέον ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι η Παναγία μας έπαυσε την πυρολατρεία  που κυριαρχούσε κατά την αρχαιότητα και δη την περίοδο της βαβυλώνιας αιχμαλωσίας των Εβραίων, βασιλεύοντος του Ναβουχοδονόσορος. Αυτός ο ηγεμών που αρνούνταν και πολεμούσε τον αληθινό Θεό, έριξε μέσα στην κάμινο για τιμωρία, τους τρεις παίδες, οι οποίοι με την βαθιά τους πίστη δεν κάηκαν. Αυτή είναι άλλη μια προεικόνιση της Κυρίας Θεοτόκου, στην Παλαιά Διαθήκη.

Ακόμη ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι ο αιώνας που ζούμε χαρακτηρίζεται ως απατεώνας. Ο σύχρονος, μετανεωτερικός άνθρωπος έχει εξαπατηθεί, από τον λεγόμενο προοδευτισμό και την ταυτόχρονη απόρριψη του Χριστού από την ζωή του. Πίστεψε ο σημερινός άνθρωπος στις δικές του μονάχα δυνάμεις και φυσικά συνετρίβη. Στον πνευματικό αυτό κατήφορο δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν και οι πολιτικές ηγεσίες, που έδιδαν και συνεχίζουν  ανερυθρίαστα να δίδουν ψεύτικες υποσχέσεις στον λαό, μετατρέποντάς τον σε σκλάβο, όπως οι Εβραίοι στη  Αίγυπτο.

Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τους πιστούς να επιστρέψουν στην μοναδική απαντοχή του κόσμου, στον Ιησού Χριστό, στην Κυρία Θεοτόκο και στους Αγίους της Ορθοδόξου Πίστεώς μας, ώστε ο αιώνας μας από απατεώνας να γίνει αιώνας πίστεως, αγάπης, χαράς. Μόνο τότε η ζωή του κάθε ανθρώπου θα βρει νόημα.
 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου