Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Η Γ’ Στάση των Χαιρετισμών στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος




Το απόγευμα της Παρασκευής 9 Μαρτίου 2018 τελέστηκε στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος η Γ’ Στάση των Χαιρετισμών της Θεοτόκου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Σεβαστιανός Τοπάλης,  Αρχ. Επίτροπος Αμυνταίου της Ι.Μ. Φλωρίνης, ο οποίος παίρνοντας αφορμή από τον στίχο των Χαιρετισμών : Χαῖρε, δένδρον ἀγλαόκαρπον, ἐξ οὗ τρέφονται πιστοί· χαῖρε, ξύλον εὐσκιόφυλλον, ὑφ᾽ οὗ σκέπονται πολλοί ”, σημείωσε ότι η Παναγία αγκαλιάζει όλους μας, που θερμώς την παρακαλούμε για τα προς σωτηρίαν αιτήματά μας. Εκείνη ούσα Μητέρα του Θεού έχει την παρρησία και πρεσβεύει αενάως υπέρ ημών. Στην πένθιμη περίοδο που διανύουμε, της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η Αγία μας Εκκλησία έχει τοποθετήσει να ψάλλονται τα απογεύματα της Παρασκευής, οι Χαιρετισμοί στην Κυρία Θεοτόκο, οι ύμνοι εκείνοι που αφενός μας χαροποιούν και αφετέρου μας ενδυναμώνουν στον πνευματικό αγώνα που δίδουμε.

Επιπλέον ο π. Σεβαστιανός υπογράμμισε ότι και εμείς με την σειρά μας καλούμαστε να μιμηθούμε την Παναγία μας και να σκεπάσουμε με τις προσευχές και την αγάπη μας τους υπόλοιπους ανθρώπους, αρχικώς με τους “εχθρούς” μας. Στην πραγματικότητα ο Χριστιανός δεν έχει εχθρούς, παρά μονάχα τον διάβολο. Ο άνθρωπος που προσεύχεται στον Χριστό για εκείνους που τον μισούν, τον κατακρίνουν  και τον αδικούν, ελκύει στην καρδιά του την  Θεία Χάρη. Αυτό ακριβώς θέλει ο Κύριος από εμάς, να έχουμε καρδιά αγαπώσα και σπλάχνα οικτιρμών.

Καταλήγοντας ο π. Σεβαστιανός ευχήθηκε στους πιστούς η Παναγία μας να τους σκεπάζει και να τους ενισχύει στον καθημερινό αγώνα που δίδουν.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου