Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Κερκύρας Νεκτάριος : “Η Εκκλησία είναι η εγγυήτρια του υψηλού φρονήματος του Έλληνα”.



Το πρωί της Παρασκευής 22 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε η γιορτή για την 25η Μαρτίου στον Βρεφονηπιακό Σταθμό της Ι.Μ. Κερκύρας “Ελένη Μπέλλου”.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος αφού ευχαρίστησε τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους στην τοπική Εκκλησία, συνεχάρη την διευθύντρια του Σταθμού κα Σταυρούλα Σωτηρίου και τις νηπιαγωγούς, εκφράζοντας παράλληλα την μεγάλη του χαρά για το έργο αυτό που επιτελείται, με αγάπη και στοργή για τα μικρά παιδιά.

Επιπλέον ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε την ανάγκη να αποκτήσουμε και να διαφυλάξουμε την ταυτότητα και την αυτοσυνειδησία μας, ως Ορθοδόξων Χριστιανών και Ελλήνων, αυτό το οποίο τώρα οι κρατούντες έχουν βαλθεί να μας το αφαιρέσουν, με σκοπό να χάσουμε τις αντιστάσεις, τις άμυνές μας και εν τέλει τον πνευματικό μας προσανατολισμό. Η Εκκλησία είναι η εγγυήτρια του υψηλού φρονήματος του Έλληνα, δια μέσου των αιώνων.

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε να μας δώσει ο Χριστός δύναμη, σύνεση και να Τον ευχαριστούμε τόσο Εκείνον, όσο και την Παναγία μας που μάς χάρισε την ελευθερία.
 






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου