Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Η Εκκλησία αφυπνίζει την εθνική μας συνείδηση.




Το απόγευμα του Σαββάτου 23 Μαρτίου 2019 το Γραφείο Νεότητος της Ι.Μ. Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων διοργάνωσε στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων “Η Πλατυτέρα” επετειακή εκδήλωση, με την ευκαιρία της Θεομητορικής εορτής του Ευαγγελισμού και της Εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου 1821. Στην γιορτή συμμετείχαν παιδιά από ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως, ένω έγιναν  παρουσιάσεις με πολυμέσα, από το Γραφείο Νεότητος και ακόμη συμμετείχαν η Σχολή Εκκλησιαστικής Μουσικής της τοπικής Εκκλησίας “Ο Άγιος Αρσένιος” και παιδιά του Βρεφονηπιακού Σταθμού “Ελένη Μπέλλου” της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τα παιδία ενθουσίασαν με το πρόγραμμα που παρουσίασαν, το οποίο δείχνει την ζωντανή παρουσία της Εκκλησίας στη νέα γενιά, αλλά ταυτοχρόνως και την ύπαρξη πυρήνων αγώνα, ώστε να διασωθεί η ιστορική μνήμη, αλλά και η αυθεντική παράδοση του Χριστιανισμού και του Ελληνισμού, αυτή ακριβώς η σύζευξη, η οποία στους καιρούς μας αμφισβητείται από πολλές πλευρές, αλλά όσο αμφισβητείται τόσο η τοπική Εκκλησία συνεχίζει να δίνει το μήνυμα, όπως τόνισε στον χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διπαοντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο οποίος ενθουσιασμένος και συγκινημένος παρακολούθησε την γιορτή.

 Συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η μεγαλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς τους εθνομηδενιστές, παραχαράκτες και αναθεωρητές της ένδοξης ιστορίας μας, είναι ο δυνατός παλμός και το πνεύμα φιλοπατρίας που εξέπεμψαν  τα παιδιά των ενοριών της τοπικής μας Εκκλησίας. Με τις εργώδεις και συνάμα κοπιώδεις προσπάθειες τόσο των Ιερέων όσο και των ενοριτών, η νέα γενιά αφυπνίζεται και μπολιάζεται με τα νάματα της Ορθοδόξου πίστεως και της αγάπης για την Ελλάδα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση για έναν πνευματικό πατέρα, όπως είναι ο Επίσκοπος, να βλέπει τα παιδιά του να προοδεύουν πνευματικά, δίδοντας το μήνυμα της αντιστάσεως, απέναντι σε όλον αυτόν τον ορυμαγδό προδοσίας και συνεχούς προσπάθειας αφελληνίσεως της κοινωνίας μας. Ο μοναδικός παράγοντας που αφυπνίζει την εθνική μας συνείδηση είναι η Εκκλησία. Για τον λόγο αυτό έχει στοχοποιηθεί από διάφορα παράκεντρα εγχώρια και ξένα.

Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος διαβεβαίωσε ότι η τοπική Εκκλησία δεν θα υποστείλει ποτέ τα λάβαρα του αγώνος των ένδοξων προγόνων μας, για την πίστη του Χριστού την αγία και της πατρίδος την ελευθερία, εναντίον τόσο των εξ Ανατολών, όσο και των εκ Δυσμών εχθρών.
 




















 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου