Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος




Την Κυριακή 4 Αυγούστου 2019 τελέστηκε στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαοδικείας κ. Θεοδώρητου.
 Στο κήρυγμά του ο κ. Θεοδώρητος, αφού ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τον επιχώριο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο για την αβραμιαία φιλοξενία του, τόνισε, παίρνοντας αφορμή από την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, ότι η Αγία μας Εκκλησία είναι ένα μεγάλο θεραπευτήριο. Στην Εκκλησία προσερχόμεθα για να θεραπευτούμε από τα πάθη και τις αδυναμίες του μεταπτωτικού ανθρώπου και να λάβουμε μέσα από την συμμετοχή μας στα  Μυστήρια την άφεση των αμαρτιών μας, διατηρώντας ταυτόχρονα ζωντανή σχέση με τον Χριστό διά της προσευχής.
Ο Μητροπολίτης Λαοδικείας πρόσθεσε ακόμη ότι η μεγάλη συμμετοχή των ευλαβών πιστών που κατέκλυσαν το Ιερό Προσκύνημα και προέρχονται  από πολλές Ορθόδοξες χώρες, είναι η πιο τρανή απόδειξη ότι ο Κύριος μέσα από το υπέρτατο Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας ενώνει τους ανθρώπους. Έμπροσθεν του Αγίου Ποτηρίου γινόμαστε όλοι χριστοφόροι και αδελφοί. Γι’αυτό σε αντίθετη περίπτωση, όταν δηλαδή προτάσσεται το εγώ, ή ακόμα και εθνικισμοί, οι συμπεριφορές αυτές λυπούν βαθύτατα τον Χριστό μας. Έχουμε λοιπόν χρέος ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί να περιφρουρήσουμε την ενότητα της πίστεώς μας.
Κλείνοντας ο κ. Θεοδώρητος ευχήθηκε ο μεγάλος προστάτης του νησιού Άγιος Σπυρίδων να ευλογεί την ζωή των πιστών.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου